Conturi blocate și 800 de angajați fără salarii, la o companie din vestul țării

Conturi blocate și 800 de angajați fără salarii, la o companie din vestul țării

Aproximativ 2.500 de salariaţi ai fabricilor TMK-Artrom de la Reşiţa şi Slatina nu şi-au primit ieri salariile, deoarece miliardarul rus care controlează grupul TMK a ajuns pe lista de sancţiuni a UE, ca urmare a agresiunii armatei ruse împotriva Ucrainei.

Potrivit corespondentului Radio România Actualități în judeţul Caraş-Severin, Mario Balint, magnatul a transferat acţiunile deţinute către o firmă din Cipru, iar până la clarificarea statutului juridic al TMK-Artrom, conturile companiei deschise la trei bănci care activează în ţara noastră rămân blocate: ”Conturile companiei TMK-Artrom din Slatina şi Reşiţa au fost blocate de la sfârşitul săptămânii trecute, iar salariaţii din cele două uzine nu şi-au luat salariile, spun liderii de sindicat.

Potrivit acestora, blocarea conturilor companiei înseamnă şi întreruperea producţiei de oţel ţaglă în aproximativ două săptămâni, urmată de închiderea combinatului siderurgic.

Preşedintele Sindicatului „Vatra”, Iosif Ciuciuc: ”Problema noastră este problema celor 782 de salariaţi din Reşiţa cu încă 1.000 şi vreo 600 la Slatina, în total vreo 2.500 de salariaţi. Blocarea conturilor nu face altceva decât blocarea producţiei. Din păcate, salariile nu vor fi acordate şi nici nu poate nimeni să dea un răspuns concret ce va urma în continuare. ”

CITEȘTE ȘI: ”Carnagiu” pe șoselele din România: 18 accidente grave și cinci decese pe zi, în medie, în ultimii 3 ani. Măsurile autorităților

În contextul războiului din Ucraina şi a sancţiunilor internaţionale, fostul proprietar al TMK-Artrom, Dmitri Pumpianski, a renunţat la funcţia de preşedinte şi membru al CA al companiei, dar a şi tranzacţionat acţiunile deţinute către o companie cu sediul în Cipru. Până la clarificarea statutului juridic al TMK-Artrom, conturile companiei rămân bocate, iar cei 2.500 de salariaţi din Reşiţa şi Slatina nu-şi vor încasa salariile.”

Foto: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns