”Carnagiu” pe șoselele din România: 18 accidente grave și cinci decese pe zi, în medie, în ultimii 3 ani. Măsurile autorităților

”Carnagiu” pe șoselele din România: 18 accidente grave și cinci decese pe zi, în medie, în ultimii 3 ani. Măsurile autorităților

”Carnagiu” pe șoselele din România: 18 accidente grave și cinci decese pe zi, în medie, în ultimii 3 ani

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că în România „asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele”. Țara noastră este „pe un loc deloc onorabil” în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere, potrivit sursei citate.

„În ultimii trei ani, zi de zi, în cele 1.095 de zile au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu cinci pierderi de vieţi omeneşti, în fiecare zi. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni”, a declarat, Bode.

CITEȘTE ȘI: Pădure urbană miniaturală, la Timișoara. Unde va fi plantată

Potrivit datelor din primele două luni ale anului 2022, trendul crescător se păstrează în privinţa numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, cu un plus de aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: 275 de persoane decedate în 637 de accidente rutiere, în primele luni ale anului. „Totodată, principalele trei cauze ale accidentelor grave se menţin aceleaşi în ultimii trei ani: viteza excesivă, indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere, fie a pietonilor, fie vehiculelor. Veriga cea mai slabă este factorul uman, ca atare eforturile de conştientizare şi responsabilizare trebuie concentrate asupra factorului uman, cu precădere”, a afirmat ministrul de Interne.

 ”Carnagiu” pe șoselele. Ce măsuri au luat autoritățile

Bode a adăugat că se află în implementare un pachet de măsuri pentru limitarea acestui fenomen social care are o manifestare alarmantă, cum ar fi Ordonanţa de Urgenţă 1/2022 – de înăsprire a regimului aplicabil circulaţiei rutiere, adoptată la începutul acestui an, care deja produce efecte, precum şi un proiect de monitorizare a traficului.

„Suntem hotărâţi să facem tot posibilul pentru reducerea riscului de producere de accidente grave şi a mortalităţii generate de accidente rutiere, prin promovarea unei conduite responsabile, prin diversificarea mijloacelor de detectare a încălcării regulilor de circulaţie şi sancţionarea lor când acestea reprezintă un pericol social”, a mai declarat Bode.

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns