Compromisul cerut de Kremlin să oprească războiul: Ucraina să ia exemplul Austriei

Compromisul cerut de Kremlin să oprească războiul: Ucraina să ia exemplul Austriei

Kremlinul a declarat că ideea unei Ucraine demilitarizate, cum este și Austria, ar putea fi compromisul pentru a pune capăt războiului. Dacă Ucraina va fi de acord, țara nu va mai putea adera la NATO.

„Aceasta este o variantă care este discutată în prezent și care ar putea fi, într-adevăr, văzută ca un compromis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția de presă rusă de stat RIA.

Termenii demilitarizării la care s-ar aștepta Rusia nu sunt clari încă, dar se pare că se sugerează că Ucraina ar trebui să își mențină statutul de neutralitate.

Cu toate acestea, țara ar avea în continuare propriile forțe armate.

Austria, de exemplu. are propria armată, dar este obligată la neutralitate prin Tratatul din 1955 și prin Constituția sa, care interzic intrarea în alianțe militare și înființarea de baze militare străine pe teritoriul statului austriac, potrivit Sky News.

Printr-un acord similar, este posibil ca Ucraina să nu poată adera la NATO.

NATO ik-a promis, însă, Ucrainei, încă din 2008 că va deveni, cândva, membră a Alianței.

Rusia a declarat că nu poate permite ca acest lucru să se întâmple și a spus că o posibilă aderare este parte a motivului invaziei sale.

CITEŞTE ŞI: Un smardoiaș care învârte produse farmaceutice în Germania și Austria, numit de Fritz să reformeze transportul public timișorean

Declarația Kremlinului vine după ce un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că discuțiile cu Rusia au fost „foarte dificile”, dar că există „cu siguranță loc de compromis”, conform Mediafax.

Foto: erch2014


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *