Contractul de asociere dintre Primăria Timişoara şi clubul ”Poli” ar fi fost legal. Cine spune asta

Una dintre cele mai titrate personalităţi din domeniul Dreptului administrativ, profesoara Verginia Vedinaş, a fost audiată, luni, la Tribunalul Timiş, cu privire la legalitatea contractului de asociere dintre Primăria Timişoara şi clubul de fotbal Politehnica (patronat de Marian Iancu), încheiat în perioada 2008-2011.

În calitatea sa de şefă a Departamentului juridic din cadrul Curţii de Conturi, Verginia Vedinaş a declarat că acel contract a fost încheiat cu respectarea prevederilor legale, punct de vedere însuşit şi de plenul Curţii de Conturi printr-o hotărâre care, din câte se pare, ar fi în vigoare şi astăzi.

”În principiu, asocierea între primării şi persoanele juridice de drept privat este posibilă din punct de vedere legal. Important este cum sunt respectate clauzele curprinse în contract”, a precizat martora, ţinând însă să sublinieze faptul că atribuţiile Curţii de Conturi vizează sfera instituţiilor publice, nu şi pe cea a celor private.

În plus, profesoara Vedinaş a subliniat că instituţia pe care o reprezintă nu este un organ represiv: ”Cred că doar în cazul unui procent de cinci-zece la sută din numărul controalelor efectuate la nivel naţional sunt sesizate organele de urmărire penală, pentru că obiectivul Curţii de Conturi este acela de recuperare a prejudiciului acolo unde a fost constatat”.

De asemenea, Verginia Vedinaş a reiterat poziţia consiliilor locale care sunt organe deliberative (contractul din acest dosar fiind, prin urmare, rezultatul voinţei liber exprimate de consilierii locali din Timişoara), primarul fiind doar executivul în acest caz.

Întrebată de ce totuşi, ulterior, în urma ultimului control al auditorilor la Primăria Timişoara s-au constatat ilegalităţi în executarea contractului (nesesizate la controalele anterioare), profesoara Vedinaş nu a oferit un răspuns la obiect, opinând însă că auditorii (care, de regulă, nu sunt aceiaşi) sunt independenţi şi au propriul raţionament juridic.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Contractul de asociere dintre Primăria Timişoara şi clubul ”Poli” ar fi fost legal. Cine spune asta

  1. In ceea ce priveste legalitatea sau ilegalitatea finantarilor, acest aspect a fost deja transat de instanta de judecata civila, definitiv si care a constatat ILEGALITATEA. De altfel aceasta decizie a fost obtinuta de Curtea de Conturi prin Departamentul Juruduc pe care chiar dna. Vedinas il coordoneaza, in cadrul proceselor cu Primaria Timisoara si Consiliul Judetean. Probabil ca, fie pe dna. Vedinas a cuprins-o amnezia, fi are o personalitate duală, sau ar mai fi o ”interes”….pardon, varianta……

  2. profesoara asta o fi profesorul pasca de la universitatea de vest conducatorul de doctorat a lui kocesi fost procuror comunist care a anchetat revolutionari in dec. 89. cine este asta ce a fost inainte de 89 asa ceva sa ne spui gianina si noi cititorii vom trage concluziile.

  3. D-na Profesoara ce sa intelegem ,ca auditorii sunt independenti ,doar ca au sefi prosti care nu pot motiva unele scapari ale auditorilor ,pt. ca nu stiu meserie ,sunt pusi politic ,si atunci despre ce vorbim . O Institutie condusa de un prost(poiitician) este la fel de represiva ca o institutie de profil si chiar mai rau .

    1. Corect Birlic! Ai punctat bine! Apoi vine Curcurtea de Cionturi si-ti face viata PRAF, ca dupa cativa ani de trai mizer sa te gaseasca nevinovat! Se uita ca sunt unii suspendati din functii pe la anumite institutii ale statului care DOAR din salar isi duceau traiul, urmand ca ulterior destiturii sa mai plateasca si avocati LACOMI!
      Alt aspect este, cum de ultimii auditori nu au verificat doasarele anterioare (caci au mai fost misiuni pe speta respectiva) si mai mult, daca in PLENUL Curcurtii de Cionturi s-a mai pus problema si s-a constatat legalitatea nu s-a tinut cont! Independent, ca independent, dar NU ESTE ABUZ IN SERVICIU?

Lasă un răspuns