Un nou cartier a prins contur într-o localitate din Timiş. Sunt 146 de parcele pentru case şi 40 de viluţe deja locuite. Apartamentele ANL se vând cu 30.000 de euro

În materie rezidențială, oraşul timişean a cunoscut, ca și alte aşezări similare bănățene, o extindere a perimetrului construit. Nu se poate însă spune că burgul sudic al județului are un ritm de dezvoltare năucitor, cum au unele localități periurbane municipiului Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Maşina unui primar din Banat a ars ca o torţă. Focul a fost pus intenţionat?!

Noul cartier al Detei a prins contur în urma unui plan urbanistic zonal aprobat în urmă cu zece ani. Acesta prevedea 146 de locuri de case, pe aceste parcele deja peste 40 de locuințe fiind și locuite, iar altele aflându-se în diferite faze de edificare, de la temelie, la construcție în roșu.

Este însă destul de clar că noul cartier a prins contur greu și ritmul lui de desăvârșire este lent. Primarul Petru Roman spune că aceasta este singura zonă fără drumuri asfaltate din oraș, dar că situația se va schimba în perioada următoare, odată cu aprobarea finanțării unui proiect prin Programul Național de Dezvoltare Local care prevede realizarea modernizării de drumuri interioare în lungime de 1,7 kilometri.

De introducerea curentului electric și a gazului în nou cartier s-a ocupat primăria, iar extinderea rețelelor de apă-canal o asigură Aquatim. În perimetrul acestei zone se află și blocuri ANL cu 100 de apartamente.

Dacă în alte localități aceste locuințe au fost cumpărate de deținătorii lor, la Deta, locatarii nu s-au înghesuit să devină proprietari, deși prețurile apartamentelor se situează la aproximativ 30.000 de euro.

4 Comments
mergedes 13/02/2017
Cu 30 000 de euro , cu putina minte , iti construiesti casa cu etaj , bineinteles ca trebuie sa fi cit de cit priceput , si sa nu te repezi sa platesti la ,, mesteri ,, sumele exorbitante pe care acestia le cer cu tupeu.
Petru Grosu 13/02/2017
Parcelele concesionate se vor renunta la ele din cauza pretului foarte mare la concesiune!!!e 5.4 ron mp de teren care nici macar nu este nivelat sau curatat!!!de cand locuim in aceasta zona declarata fara motiv rezidentiala nu sa facut nici o investitie majora !!!desi in caietele de sarcini scria ca se obliga sa ne asigure apa canal gaz curent infrastructura rutiera!!!In 2017 sa majorat redeventa de 5-6 ori adica platim si 5000ron pe an la primarie taxe si impozite!!!Acest primar saboteaza pur si simplu dezvoltarea zonei!!!Nu a facut nimic vizibil pe banii primariei!!!!!!Tot ce sa facut sa facut pe bani europeni si cam atat.Restul de bani se duc la strandul pe care il aranjeaza pe bani publici si pe urma il va vinde cine stie cui!!!!mare atentie!!!!Atentie cu cine va incurcati!!!Consilierii de la Pnl sunt cu el in gasca !!!Toata ziua pun tara la cale la crasma -birtul primarului de langa primarie!!!
Radu 13/02/2017
In orasul Deta se fac abuzuri de catre autoritatile locale si in speta de catre primarul Petru Roman la initiativa caruia sa majorat ilegal si prin tot felul de tertipuri si abuzuri chiriile pe concesiunile de terenuri ::: Ati marit de 7 ori concesiunea pe terenuri in zona Termal si alte zone!!!!!Care este motivul???Faceti abuzuri in functie si veti plati pentru asta !!!!e inaccesptabil asa ceva!!!!Jos mafia si abuzul din Deta!!!!!!!Acest primar este incompetent si rau voitor!!!!Vom depune la D.N.A reclamatie pentru acest individ care se crede mai sus de lege in acest oras!!!!Demisia!!!!!!!!am ajuns sa platim si 5000 ron (cincizeci de milioane lei) pe an la primarie>>>>Va rog sa va interesati si sa verificati prin ce metode a actionat acest primar cu camarila lui!!!
Radoi C-tin 13/02/2017
In condițiile actuale, se vor spăla pe cap cu parcelele rămase!