Constantin Ostaficiuc își aşteaptă sentinţa

Constantin Ostaficiuc

Constantin Ostaficiuc se află în așteptarea primei sentințe de condamnare într-unul dintre dosarele penale în care a fost trimis în judecată și care se află pe rolul instanțelor din Timișoara.

Este vorba de cel în care este acuzat de conflict de interese, pentru că a semnat, în calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, documentația de atribuire, prin concesiune, a unei parcele aflate în Parcul Industrial Tehnologic din Timișoara firmei Ornella Design, administrată de ginerele acestuia și de fiica sa. Judecătorii Tribunalului Timiș au stabilit ca pronunțarea sentinței în acest caz să fie făcută spre sfârșitul acestei luni.

Decizia magistraților este cu atât mai așteptată, cu cât martorii audiați în acest caz au declarat că atribuirea respectivei parcele către firma familiei lui Ostaficiuc a respectat pașii legali.

VIDEO SCANDALOS! Carne dezgheţată cu picioarele de angajatul unei fabrici

”Orice firmă se putea înscrie pentru a obține o parcelă concesionată în PITT, deci și Ornella Design avea acest drept. Contractul încheiat între această firmă și CJT a fost în conformitate cu procedurile legale”, a afirmat unul dintre martorii participanți la licitațiile de concesionare a parcelelor din PITT.

IMAGINI HALUCINANTE! Ce PÂINE a cumpărat un timişorean dintr-un magazin

Potrivit declarațiilor celor audiați, se pare că firma familiei lui Ostaficiuc a plătit și cel mai mare preț pentru concesionarea terenului, a avut cea mai bună investiție și a beneficiat de mai puține facilități decât alte firme care-și desfășoară activitatea în acel perimetru.

Pe de altă parte, reprezentanții Parchetului care l-au trimis în judecată pe Ostaficiuc au avut de obiectat împotriva faptului că acesta, deși avea calitatea de președinte al CJT, a încălcat legea atunci când a semnat actele de atribuire, prin concesiune, a unui teren firmei familiei sale, datorită raportului de rudenie existent între cele două părți.

SCENE DRAMATICE lângă Timişoara. Bărbat găsit carbonizat într-o maşină, în urma unui accident (GALERIE FOTO)

Rămâne de văzut însă ce anume vor decide judecătorii în legătură cu acest caz. Pedeapsa prevăzută de Codul penal pentru conflict de interese este închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns