Comisia Operativă de Turism se retrage de la consultările cu Primăria Timișoara

Prin intermediul unei scrisori deschise adresate primarului Timișoarei, membrii COT (Comisia Operativă de Turism, organism înființat anul trecut, în urma constituirii Consiliului Consultativ de Turism – CCT – de pe lângă municipalitate) au anunțat că renunță la activitate.

CITEŞTE ŞI: Casă oferită gratis, plus 5 hectare de teren. Proprietarii caută o familie nevoiaşă

„Apreciem inițiativa de înființare a CCT, în martie 2017, fiind convinși că politicile publice participative stau la baza turismului sustenabil. Totuși, după mai mult de 15 întâlniri ale experților întruniți în CCT și COT, unde s-au generat numeroase idei ofertante pentru acest domeniu, avem sentimentul că acest consiliu a fost folosit pentru simularea transparenței decizionale, iar nu pentru colectarea și punerea în practică a ideilor valoroase și realizabile. (..)

Una din cele mai benefice politici publice pentru dezvoltarea turismului este existența politicilor publice participative, unde toți factorii de decizie din acest domeniu au un cuvânt de spus (direct sau prin reprezentanți).

Astfel, Primăria Municipiului Timișoara a realizat un punct foarte important în deschiderea comunicării prin structurarea Consiliului Consultativ pentru Turism – CCT și a Comisiei Operative în Turism – COT. Însă ca acestea să funcţioneze trebuie sa se respectate câteva condiții intrinseci. (…)

Am primit titlul de Capitala Culturală Europeană – de partea culturală trebuie să se ocupe Asociația TM 2021, însă de partea infrastructurală hard şi soft trebuie să se ocupe administrația locală.

CITEŞTE ŞI: Imagini virale: Maşina cu număr de înmatriculare… licențios, care a intrat în România pe la frontiera de vest, i-a derutat pe poliţişti (foto)

Dacă nu se vor face acțiuni în această direcție, Timișoara şi, în consecință, timișorenii vor avea de suferit pe termen lung pentru că vom primi un stigmat mai curând decât un renume şi în loc să devenim un brand cu o imagine puternică şi bine conturată în spaţiul european şi în conştiinţa turistică comună, vom rămâne în cel mai bun caz la nivelul de dinaintea decernării titlului mai sus amintit, fără să luăm în calcul şi posibilitatea de a pierde premiul Melina Mercouri de 1,5 milioane de euro”, se arată în scrisoare.

 

Fotografia postată de Renaşterea bănăţeană.

„Ne exprimăm dezamăgirea că ideile bune nu au fost luate în considerare de către decidenții din primărie, sau, atunci când unele au fost preluate, nu au fost duse până la capăt.

CITEŞTE ŞI: Inconștiență la volan. Depășire periculoasă a șoferului unui autobuz, în județul Timiș (Video)

În consecință, începând cu data de 18.07.2018, COT se retrage din activitatea consultativă. Rămânem deschiși colaborării, în eventualitatea unei schimbări de atitudine, care să asigure un parteneriat real și functional”, spun membrii COT. „Membrii CCT-ului şi COT-ului semnează de prezentă la şedinţe, unde se consemnează că s-au discutat anumite probleme, oferind legitimitate unor decizii care sunt luate cu aviz negativ al membrilor celor două consilii sau fără a fi consultați”, își explică decizia cei din comisie.

Conform regulamentului de funcționare aprobat prin hotărâre de aleșii locali, Consiliul Consultativ în domeniul Turismului, denumit în continuare CCT, este o structură consultativă pentru probleme din domeniul turismului, fără personalitate juridică, ce funcţionează pe lângă Primăria Municipiului Timişoara, din care pot face parte organizații, firme și instituții cu activitate în domeniu.

CCT reprezintă forul consultativ pe lângă Primăria Municipiului Timişoara, care funcţionează pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte politicile publice în domeniul turismului, la nivel local.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns