Statul îți oferă 450.000 de lei. Vezi cum poți intra în posesia banilor

Prin Programul „Microindustrializare”, statul acordă firmelor private până la 450.000 de lei, printr-o schemă de minimis, publicată în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI: Casă oferită gratis, plus 5 hectare de teren. Proprietarii caută o familie nevoiaşă

Față de anul trecut programul nu prezintă modificări semnificative. Astfel că, și în acest an, firmele pot lua credite bancare pentru a-și asigura fluxul de cheltuieli până la decontarea de către stat.

Termenul-limită pentru semnarea contractelor de credit cu banca parteneră va fi 4 decembrie, iar pentru semnarea contractelor de finanțare cu componentă de credit, 8 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Imagini virale: Maşina cu număr de înmatriculare… licențios, care a intrat în România pe la frontiera de vest, i-a derutat pe poliţişti (foto)

Statul va anunța cu cel puțin cinci zile înainte deschiderea aplicației electronice de înscriere în program, pe site-ul aippimm.ro. Anul trecut înscrierea a început pe 21 august.

Alocaţia financiară nerambursabilă pentru firmele selectate va fi de maximum 450.000 de lei pe beneficiar. Suma va acoperi cel mult 90 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile.

Beneficiarul va asigura o contribuţie proprie de minim 10 la sută plus taxa pe valoarea adăugată a proiectului, care va putea fi dedusă. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018 este de 74.359.000 lei.

Prin implementarea programului, statul estimează că va da ajutor de minimis unui număr de 165 de beneficiari din rândul IMM-urilor cărora li se impun mai multe condiții pentru a putea participa la program – capital, privat, minimum un an de la înființare și lipsa datoriilor la buget.

Cei care primesc finanțarea terbuie să mențină afacerea și să păstreze locurile de muncă timp de trei ani. De asemenea, se impun anumite domenii de activitate.

Din banii primiți de la stat se pot achiziționa: echipamente, aparate de măsură, autoutilitare, brevete și software-uri, spații de lucru și altele. (


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns