Colterm promite apă caldă „la secundă” cu ajutorul modulelor termice

modul termic

Societatea de termoficare Colterm a implementat, de anul trecut, un nou sistem de contorizare a căldurii și apei calde. Este vorba despre racordarea directă la rețeaua primară de termoficare, prin intermediul unui modul termic, care funcționeză ca o centrală la care poate fi racordat un întreg condominiu.

CITEȘTE ȘI: Băieţel abuzat sexual cu acordul propriei mame. Toţi cei vinovaţi şi-au primit pedepsele

Astfel, în 2018, au ales sistemul centralizat de termoficare 70 de noi apartamente, la care se adaugă un număr de 62 de imobile (sedii de firme și case particulare).

Contorizare individuală

Anul trecut, Colterm a pus la dispoziția timișorenilor un nou sistem de a-și individualiza consumurile energiei termice: modulul termic.

Dacă pe parcursul anului soluția modulului termic a fost aleasă doar de societățile care au ales sistemul centralizat de termoficare, la sfârșitul lui 2018, societatea a racordat, în același mod, un bloc-turn din zona Take Ionescu.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo: Cod galben de zăpadă şi viscol în 24 de județe. Vânt de până la 90 de km/h. Zona de vest a țării este afectată

Astfel, 40 de apartamente au ales sistemul contorizării individuale cu distribuție pe orizontală prin montarea unui modul termic. În felul acesta, toate apartamentele și-au individualizat cosumurile atât la căldură, cât și la apă caldă.

Ce avantaje ar avea clienții sistemului centralizat apelând la soluția modulului termic? Reprezentanții Colterm susțin că se poate porni/opri încălzirea colectiv, oricând pe parcursul anului.

CITEȘTE ȘI: România, un El Dorado al chirurgiei estetice într-un reportaj al televiziunii franceze TF1. La începutul materialului se prezintă cazul unei franțuzoaice care a venit la Timișoara pentru o operație estetică

Astfel, locatarii pot opta în lunile aprilie/mai, respectiv septembrie/octombrie să-și pornească încălzirea în cadrul asociației sau nu, după cum se înțeleg, în funcție de temperatura exterioară.

De asemenea, prin soluțiile de contorizare individuală, se poate sista individual încălzirea pe fiecare apartament.

De asemenea, există posibilitatea reglării temperaturii manual sau automat, în funcție de vremea de afară.

CITEȘTE ȘI: Fratele lui Mirel Rădoi, antrenorul naţionalei U21 a României, s-a aruncat de la etaj

Prepararea apei calde are loc tot local, la intrarea în bloc, iar astfel, se elimină timpii de așteptare până la furnizarea acesteia.

Modulul termic este monitorizat on-line de către dispeceratul Colterm, 24 de ore din 24, astfel încât orice problemă apărută în furnizare este semnalată în dispecerat, permițând intervenția promptă a echipelor specializate.

Prin intermediul contoarelor de apartament, împărțirea cheltuielilor se va face în funcție de consumul fiecărui apartament.

Nivelul costurilor de instalare a modulelor termice se stabilește în funcție de fiecare condominiu în parte, iar informații suplimentare se pot obține la sediul Colterm sau la punctele de informare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Colterm promite apă caldă „la secundă” cu ajutorul modulelor termice

  1. Astea erau noutati prin anii ’90, normalitate prin anii 2000, acum suntem in 2019, societatea care ne mananca banul public cu sutele de milioane pe an vine cu „noutati” care „se vor face”, candva… poate. Intre timp mai scoatem din buzunar 100.000.000 ca sa le platim dobanzile si certificatele verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *