România, un El Dorado al chirurgiei estetice într-un reportaj al televiziunii franceze TF1. La începutul materialului se prezintă cazul unei franțuzoaice care a venit la Timișoara pentru o operație estetică

timisoara tf1

Jurnaliștii francezi au realizat un reportaj amplu despre piața de chirurgie estetică din România, care se dovedește a fi din ce în ce mai atrăgătoare pentru străini, în principal din cauza prețurilor scăzute.

„Sâni, dinți, păr, nas, pleoape…. România este pe cale să devină destinația numărul unu în Europa în ceea ce privește turismul estetic. Cu sutele de clinici private și cu prețuri care sfidează toată concurența, România primește din ce în ce mai mulți pacienți din toată Europa și din țările arabe”, este descrierea materialului realizat de jurnaliștii de la TF1.

CITEȘTE ȘI: Fratele lui Mirel Rădoi, antrenorul naţionalei U21 a României, s-a aruncat de la etaj

La începutul reportajului de 22 de minute, jurnaliștii prezintă cazul unei franțuzoaice care a venit la Timișoara pentru o operație de ridicare a sânilor, dar și pentru o operație de implanturi mamare. Nota de plată finală este cu 1.000 de euro mai mică decât dacă ar fi ales să facă aceste intervenții în Franța.

„De la căderea comunismului, au fost deschise peste 100 de clinici private, mult mai multe decât în celelalte țări din Europa de Est. Chirurgii s-au format în străinătate, iar prețurile sunt de la 40 până la 70% mai mici decât în Franța. „, spun jurnaliștii TF1.

Jurnaliștii francezi îl dau exemplu pe chirurgul Tiberiu Bratu, care a fost pregătit la Toulouse. În clinica sa se vorbește engleză, italiană, franceză, germană, rusă și chiar arabă.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo: Cod galben de zăpadă şi viscol în 24 de județe. Vânt de până la 90 de km/h. Zona de vest a țării este afectată

Asta deoarece peste 70% dintre clienți sunt străini. „Nu puteam să-mi imaginez acum 20 de ani, că o să am o pacientă care vine de la Milano. (…) Mi se pare fabulos!”, le spune acesta jurnaliștilor.

Potrivit jurnaliștilor francezi, „starul chirurgiei estetice din România este Constantin Stan”, care s-a format în Franța și Italia și care are trei clinici în București.

De astfel, el a deschis prima clinică de chirurgie estetică din România, după cum notează TF1. Acum, acesta pune la dispoziția clienților străini „un pachet”, care include transport de la aeroport și cazare. În reportajul video, doctorul Stan face și o demonstrație legată de rezistența protezelor mamare: le aruncă pe jos și se urcă pe ele.

Acesta mărturisește și că vrea să aducă România la gloria de odinioară, respectiv la perioada în care Ana Aslan atrăgea în țara noastră mari personalități ale lumii cu tratamentele ei de întinerire.

„Charlie Chaplin, Claudia Cardinale, John Fitzgerald Kennedy, Charles de Gaulle – toți au venit la București. Este incredibil!”, amintește doctorul Constantin Stan de acele vremuri, spunând că și el, la rândul său, vrea să pună România pe harta lumii.

Reportajul este difuzat la doar câteva zile după izbucnirea scandalului medicului fals Matteo Politi, caz dezvăluit de o investigație Libertatea, care a făcut înconjurul lumii și a fost preluat de principalele publicații din lume, printre care și The New York Times, conform libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns