Colegiul ”Emanuil Ungureanu” are nevoie de lucrări urgente

În 2021, Timișoara va deveni capitală cultural europeană, iar clădirea Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, situată în plin centrul municipiului, are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare, fiind o pată pe obrazul urbei.

Imobilul a ajuns într-o stare atât de avansată de degradare, încât tencuiala se desprinde de pe pereţii exteriori, reprezentând un pericol atât pentru elevi, cât şi pentru pietoni.

CITEȘTE ȘI: Momo, noul joc care duce la sinucidere. O fetiţă de 12 ani s-a filmat, înainte de a se spânzura

În iernile trecute, din cauză că ferestrele foarte vechi nu erau etanşe, conducerea şcolii a decis să pună pături pentru a împiedica pătrunderea frigului.

Chiar şi acoperişul a cedat la un moment dat, în clasele de la etajul superior fiind puse ligheane pentru colectarea apei de ploaie. A fost singura problemă rezolvată rapid de cei de la primărie, astfel că acum acoperișul este reparat.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii au „tradus” gesturile „bărbatului în alb”, care ar fi coordonat intervenția jandarmilor. „Lacrimogene!”

Directorii care s-au perindat la conducerea instituției de învățământ au depus la primărie o mulțime de petiții în speranța că problemele se vor remedia.

Din păcate, au bătut la porți închise.

La un moment, dat s-a vorbit chiar de un proiect amplu pentru renovarea clădirii și de alocarea de fonduri europene pentru noua investiție.

Chiar și Nicolae Robu, edilul-șef al Timișoarei, intenționa să renoveze imobilul, însă fără finanțare nu se poate.”

În prezent, se lucrează la mansardă, acolo unde vor învăța elevii de la Colegiul Tehnic Ion Mincu.

Efectivul de elevi se va mări cu nouă clase”, a precizat Codruța Căpățână, directoarea Colegiului Tehnic ”Emanuil Ungureanu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Colegiul ”Emanuil Ungureanu” are nevoie de lucrări urgente

Lasă un răspuns