Cod roșu de caniculă în Europa, temperaturi record

În Franța, termometrele au arătat astăzi temperatura maximă de când se fac înregistrări, de 44,3 grade Celsius, depășind astfel ultimul record de 44,1 grade Celsius din regiunea Montpellier din august, 2003. În țară, mai multe școli au fost închise și altele i-au rugat pe părinți să țină copiii acasă cât mai mult timp posibil. Inclusiv unele examene au fost amânate.

Mai multe țări europene continuă să se confrunte cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, canicula fiind provocată de un val de aer fierbinte care provine din nordul Africii, informează digi24.ro

În Germania, Polonia și Cehia deja au fost înregistrate noi recorduri de temperatură pentru luna iunie, iar în regiunea spaniolă Catalonia un puternic incendiu de vegetație cauzat de temperaturile foarte ridicate și întreținut de vântul puternic amenință aproximativ 20.000 de hectare.

CITEȘTE ȘI; Parteneriat pentru un tren de mare viteză pe ruta Debrecen – Oradea – Békéscsaba – Arad – Timişoara

În Italia, temperaturile ar urma să atingă și chiar să depășească 40 de grade Celsius, în special în zonele nordice și centrale. Mai multe orașe italiene, printre care și capitala Roma, se află sub cod roșu de caniculă.

În localitatea germană Coschen s-au înregistrat miercuri 38,6 grade Celsius, un nou record național de temperatură pentru luna iunie.

Meteorologii au avertizat că temperaturile vor continua să crească în următoarele trei zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns