Parteneriat pentru un tren de mare viteză pe ruta Debrecen – Oradea – Békéscsaba – Arad – Timişoara

Reprezentanţii a patru Camere de Comerţ şi Industrie din Ungaria şi tot atâtea din România au semnat, la Debreţin, un parteneriat pentru atragerea de fonduri transfrontaliere în vederea dezvolării infrastructurii şi sprijinirii mediului de afaceri.

La întâlnirea desfăşurată la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Hajdú-Bihar de la Debrecen au luat parte reprezentanţi ai instituţiilor similare din judeţele Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Békés din Ungaria, dar şi ai celor din judeţele româneşti Bihor, Arad, Satu Mare şi Timiş.

Printre proiectele prioritare de infrastructură vizate de parteneri se numără finalizarea autostrăzii M53 care va ajunge în curând la frontiera cu România, construcţia autostrăzii M4 şi modernizarea liniei ferate Debrecen-Oradea-Békéscsaba-Arad-Timişoara pentru a putea suporta un tren de mare viteză, notează adevarul.ro.

„În urma investiţiei, trenurile vor putea circula cu 160 km/oră, iar guvernul a comandat deja studiul de fezabilitate pentru realizarea liniei feroviare de mare viteză”, a declarat János Lázár, însărcinat guvernamental şi parlamentar al judeţului Csongrád prezent la întâlnirea de la Debrecen.

Semnatarii parteneriatului mai au în vedere dezvoltarea relaţiilor economice transfrontaliere începând de la formarea profesională şi adoptarea de bune practici la organizarea de conferinţe şi expoziţii, potrivit ebihoreanul.ro.

Imaginie de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns