Cluj-Napoca: Cum arată o stradă modernizată, în doar 11 luni, cu fonduri europene: trotuare generoase, piste de biciclete, bandă unică pentru autobuz

strada cluj napoca

Primăria Cluj-Napoca a finalizat lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand: trotuarele au fost lărgite, s-au plantat copaci, s-au amenajat piste de biciclete și bandă unică pentru transportul public. Artera a fost modernizată cu fonduri europene, valoare investiției fiind de circa 23 milioane lei.

”Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate. 12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.De asemenea, proiectul general include și: primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca (va fi amplasat pe str. Tipografiei), sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED. Creșterea calității spațiului public a fost urmărită în acest proiect nu doar prin plantări, ci mai ales prin reorganizarea spațiului pietonal și carosabil”, a scris primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.

cluj napoca 1

Traficul a fost reorganizat astfel: se păstrează două benzi de acces pe direcția Centru – Strada Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lățime de 1,5 m. Pe direcția Horea – Centru, transportul public și bicicliștii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lățimii carosabilului.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat şochează, după creșterea infectărilor: ‘Medicii vor decide cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar e realitatea’

Stația de transport în comun de pe frontul estic (în fața magazinului Central) permite acum atât staționarea concomitentă a două autobuze, cât și neîntreruperea circulației velo în timpul staționării. De asemenea, o nouă trecere de pietoni și velo a fost marcată în dreptul străzilor Tipografiei și O. Petrovici.

CITEŞTE ŞI: O ţară în care timişenii petrec vacanţe de vis începe să impună restricţii

Valoarea totală a proiectului este de 23.056.184,98 lei din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 21.425.503,55.

Lucrările au început pe 26 august 2019, durata de execuție fiind de 11 luni.

Mai multe imagini pe HotNews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cluj-Napoca: Cum arată o stradă modernizată, în doar 11 luni, cu fonduri europene: trotuare generoase, piste de biciclete, bandă unică pentru autobuz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *