Raed Arafat şochează, după creșterea infectărilor: ‘Medicii vor decide cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar e realitatea’

Arafat: Toate persoanele tinere decedate din cauza Covid erau nevaccinate

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că sunt în creştere cazuri active de Covid-19, în prezent fiind aproape 6.000, cele mai multe fiind uşoare. El a precizat că jumătate din cazurile de vineri au apărut în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova. Arafat a afirmat că România a evitat un dezastru şi, în loc să recunoaştem asta, creăm toate premisele să ne întoarcem la dezastru.

Arafat a declarat, vineri, la Digi 24 ca cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla ar fi ca vindecările să fie mai multe decât cazurile nou apărute.

“Cazurile active cresc, care nu sunt vindecate. Acum suntem aproape la 6.000. Trebuie să urmărim şi există date cum cresc cazurile. E clar că o parte din aceste cazuri sunt mai uşoare, majoritatea, o parte sunt grave, dar nu sunt de terapie intensivă, intubaţi. (…) Cea mai bună chestie pe care o vedem este ca vindecările să înceapă să fie mult mai multe decât cazurile noi care apar şi încet, încet cazurile active să scadă. Noi am trecut prin faza asta, am avut-o deja, dar ne-am întors încet, încet şi începe să vedem cazurile active”, a afirmat şeful DSU.

“Am ajuns la 100 şi ceva, ne-am obişnuit cu 100 şi ceva câteva zile bune, după care au apărut o dată, de două ori peste 200, după care au apărut o dată, de două ori peste 300 şi suntem la 400 de două zile, să vedem cum este mâine. Dar asta arată că numărul cazurile creşte. Jumătatea cazurilor noi care au apărut astăzi, dacă analiza este finalizată şi corectă, au apărut în patru zone: Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova. Nu vorbim de focare, sunt unele focare care au apărut în unele zone, focare majore care apar acum sunt în azilele de bătrâni şi mai apar în spitale sau în anumite zone de industrie, dar totuşi este clar că apare şi transmitere în comunitate. Dacă în aceste trei zone tot cresc cazurile pe zi vedem 20-30-40 de cazuri şi asta trebuie să fim atenţi pentru că aceste cazuri apar mai repede decât se vindecă cazurile care sunt deja în spitale, în izolare”, a explicat Arafat.

El a spus că România ar putea ajunge ca în situaţia altora ţări şi anume cadrele medicale să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu.

CITEŞTE ŞI: Franța raportează peste 1.500 de cazuri noi de coronavirus, cel mai ridicat bilanț zilnic de la finalul lunii mai

“La un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nu vrea să asculte ne rămâne nouă, partea medicală şi partea situaţiilor de urgenţă, o singură soluţie: aşteptăm la spital, ne pregătim, primul venit, primul servit şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, ci medicii care tratează, cum s-a întâmplat în alte ţări să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar este realitatea, asta s-a întâmplat în alte ţări”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Arafat a menţionat că România a evitat un dezastru, dar pentru că populaţia nu mai crede nimic riscă să ajungă într-un asemenea dezastru, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Raed Arafat şochează, după creșterea infectărilor: ‘Medicii vor decide cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar e realitatea’

  1. Prin interzicerea internarilor celorlalti bolnavi v-ati facut partasi la crime.Cei cu infarct,avc si cancer,plus multe alte urgente care au decedat din lipsa de asistenta medicala,ati decis VOI,cu de la voi putere sa moara toti,ati tratat doar pe cei cu covidNu ne mai impresioneaza nimic,cifrele voastre sunt crezute de fraieri,in fond viata trebuie sa mearga inainte.Dictatura asta trebuie sa inceteze.

  2. Si ghita si rebel, comentarii de 2 lei.
    Se vede de ce folositi asemenea nume…
    Cui incearca sa explice domnul doctor !
    Astia suntem, ca si popor….

  3. prin 1987 la intai, mai cand cand inebuneai de caldura ,stirile de la 6 dimineata incepeau cu informatia ,,,in tara sunt NINSORI abundente si nu pot da drumul circulatiei .din toamna pina in vara era oprita circulatia autovehiculelor proprietate personala!!! circulau doar auto de intreprinderi si ale statului .scenariul seamana foarte bine

  4. Cred ca asta inseamna INSTIGARE LA GENOCID.Deci, ganditi inainte de a spune o minune,mai ales ca pentru romani a-ti fost o persoana deosebita.Nu stricati totul!

Lasă un răspuns