Cercetarea timişoreană, apreciată de diplomaţii străini

ambasadori oncogen

Centrul de Terapii Genice şi Celulare Oncogen s-a aflat pe lista obiectivelor vizitate la Timişoara de 27 de ambasadori străini.

CITEȘTE ȘI. Viol în curtea şcolii! Şocant: un elev de liceu şi-a forţat un coleg să îl abuzeze sexual pe un altul

Vizita a fost organizată de Ministerul de Externe, care a inclus institutul timişorean în agenda deplasării datorită rezultatelor avute de cercetătorii de la Oncogen.

Întâlnirea cu diplomaţii străini a avut darul de a evidenţia rolul covârşitor al activităţii de cercetare-dezvoltare, într-un context economic în care foarte multe guverne se concentrează pe aspecte ce ţin de infrastructură, locuri de muncă, investiţii, uitându-se că, deşi importante, aceste ţinte sunt marginale în raport cu cercetarea.

CITEȘTE ȘI: Avertisment de ultimă oră de la meteorologi! Cod portocaliu și galben de vânt, în Banat

Tocmai nivelul acesteia este cel care face diferenţa între ţările dezvoltate şi cele mai puţin avansate, cele mai puternice economii ale lumii fiind acelea care au dezvoltate sisteme solide de cercetare.

După prezentarea centrului, ambasadorii s-au declarat impresionaţi de dotările şi activitatea desfăşurată, iar unii dintre ei chiar au propus colaborări.

CITEȘTE ȘI: Elevii timișeni nu au voie să părăsească unitatea de învățământ în timpul programului școlar

„Ne bucură şi ne onorează această vizită, pentru că ea arată că eforturile noastre sunt apreciate la un asemenea nivel”, a declarat Virgil Păunescu, coordonarul centrului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns