Centrul cultural şi educaţional Kuncz își așteaptă constructorul

ckuncz 3

Primăria Timișoara a demarat procedurile de licitație pentru alegerea executantului noului Centru Cultural și Educațional Kuncz, obiectiv asumat de Timișoara prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

CITEȘTE ȘI: De la excluși social la antreprenori, cu bani europeni

Noua clădire cu parter și două etaje se va ridica pe str. Satu Mare, nr. 1A, cu finanţare în cadrul POR 2014-2020, prin Axa prioritară 9 – Sprijinirea Regenerării Economice şi Sociale a Comunităţilor Defavorizate din Mediul Urban. Municipiul Timișoara, în calitate de oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii, și-a asumat o serie de obiective de infrastructură. Unul dintre aceste obiective este realizarea unui centru multifuncţional (clădire) de tip servicii sociale fără cazare, incluzând spaţii de recreere şi relaxare prin: amenajarea unor săli pentru cursuri artistice, sală de sport, activităţi de asistenţă la efectuarea temelor, denumite generic after school, sală de mese. Programul este dedicat în special copiilor de vârstă şcolară (7-12 ani). Sala de mese va beneficia de un serviciu de catering, care va aduce mâncarea porţionată şi va fi prevăzută cu un oficiu pentru depozitarea temporară și spălarea veselei. Grupurile sanitare pentru personal se vor afla la etajul I. Tot aici se găsește un oficiu cu spălătorie pentru feţe de masă, perdele, huse de scaune etc., prevăzut cu spaţii de depozitare pentru rufe curate/ murdare.

Scopul este combaterea marginalizării sociale prin promovarea unei abordări de tip integrat, un centru multifuncţional cu activităţi socio-educative, recreative şi culturale. Grupul-ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitate.

Realizarea obiectivului va contribui la: creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitate; dezvoltarea de acţiuni de informare în ceea ce priveşte serviciile oferite şi beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate şi familiile acestora; asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă pentru copii. Valoarea estimată fără TVA a proiectului este de 5.582.411,81  lei, iar durata execuției, de 20 de luni.

Primăria Timișoara intenționează să mai construiască două centre multifuncționale în cartierele Freidorf-strada Polonă și în Ronaț.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *