De la excluși social la antreprenori, cu bani europeni

antrep

Concursul de planuri de afaceri din cadrul Proiectului „DESA1 – Dezvoltare Educațională, Socială și Antreprenoriat  – Timișul de Centru (zona Vest)” se va desfășura până la data de 30 iulie, a anunțat Grupul de Acțiune Locală.

CITEȘTE ȘI: Fritz, cursă de unul singur în partid

În cadrul etapei de selecție a planurilor de afaceri pot participa persoane care au absolvit cursul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului și care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile, cât și persoane care nu au participat la cursurile de formare antreprenorială organizate în cadrul  proiectului, dar au absolvit un curs de Competente Antreprenoriale și care se încadrează în categoriile de grup-țintă eligibile (numărul de persoane care beneficiază de ajutor de minimis fără să fi participat la programul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului nu va putea depăși 10 la sută din numărul total de persoane beneficiare de ajutor de minimis acordate în cadrul proiectului).

În urma concursului de planuri de afaceri și a procesului de selecție a acestora vor fi selectate, minimum 12 planuri de afaceri, cu o valoare maximă de 100.000 de lei. Sprijinul se acordă sub forma de subvenție pentru înființarea de întreprinderi și constă în finanțare nerambursabilă.

Ajutorul de minimis se va acorda într-o singură tranșă de 100 la sută,  așa cum a fost acesta aprobat pe baza planului de afaceri și prevăzut în contractul de subvenție încheiat. Beneficiarul ajutorului de minimis trebuie sa facă dovada că a realizat din activitatea curentă, în termenul de 12 luni, venituri reprezentând minimum cinci la sută din valoarea tranșei primite. În cazul în care acest termen nu este respectat, beneficiarul este pasibil de returnarea integrală a ajutorului de minimis primit.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea socială, educaţională și de ocupare a 256 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată situată în zona de vest a teritoriului Grupului de Acţiune Locală Timişul de Centru, prin măsuri integrate în vederea întreruperii cercului vicios al excluziunii sociale și sărăciei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns