Începând cu acest an, prima duminică a lui septembrie va găzdui, la Grădina de vară a Casei Naţionale din sat, Festivalul „Ceaunul chişozean”.
Ideea le aparţine lui Tică Ciorogariu şi Neluţu Şipoş, localnici făloşi, pentru care Chişoda aproape că nu există de nu găzduieşte măcar un festival Iar de organizare se ocupă mai întâipomenitul, Casa de Cultură din Giroc, cu sprijinul Consiliului Local şi a Primăriei din comună.
CITEŞTE ŞI: Obligaţie pentru toţi românii care stau la bloc. Se aplică de luni
Conform regulamentului, fiecare participant va pregăti un produs la ceaun, prezentat apoi juriului alcătuit din Iosif Szabo şi Leonard Potolincă, şi numit de organizatori. Acesta va acorda Premiul I, Premiul II, premiul IIi şi Trofeul „Ceaunul chişozean”, constând în diplome şi cupe.
Cei nepremiaţi se vor consola cu câte o Diplomă de participare la ineditul eveniment. Concursul se va deschide mâine dimineaţa, la ora 8, la 8,30 se vor face focurile pe care vor fierbe, până la ora 12,30, ceaunele. Între 12,30-13 are loc jurizarea şi apoi „dezmăţul culinar”, într-o atmosferă întreţinută de Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc, Ansamblul „Izvoraşul”- Buziaş, solişti de muzică populară bănăţeană şi un DJ.
CITEŞTE ŞI: Bărbat plin de sânge, cu ambele picioare amputate, abandonat într-un cărucior în faţa spitalului
Aşadar, nu rataţi Ceaunul de la Chişoda! Pe lângă o mâncărică… d-a fecea, vi se mai oferă cântări şi dansuri, iar ieşirea, cu siguranţă, vă va prinde bine: vă veţi îndepărta de disputele politice de care, oricum, v-aţi săturat. La concurs s-au înscris 15 bucătari din Moşniţa Nouă, Moşniţa Veche, Giroc şi, fireşte, Chişoda.