Bărbat plin de sânge, cu ambele picioare amputate, abandonat într-un cărucior în faţa spitalului

barbat picioare amputate

Imagini de groază s-au derulat, ieri, în faţa Spitalului Judeţean din Galaţi. Un bărbat dezbrăcat, plin de sânge şi cu ambele picioare amputate, a fost abandonat într-un cărucior în faţa spitalului după ce a cerut să fie externat.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 13.00, pe o stradă din faţa spitalului din Galaţi. Potrivit reprezentanţilor spitalului, bărbatul a fost externat la cerere, iar pentru că nu are familie a fost lăsat pe stradă, într-un cărucior.

CITEŞTE ŞI: Obligaţie pentru toţi românii care stau la bloc. Se aplică de luni

Cel mai probabil, bărbatul fusese operat recent, având în vedere că avea ambele picioare amputate şi bandajate, dar era acoperit în totalitate de sânge.

O tânără care l-a observat pe stradă a povestit imaginile de groază într-o postare pe Facebook.

„Trec pe lângă el, iar în momentul când ajung lângă dânsul, cade aproape în cap din cărucior şi tocmai în acel moment observ că domnul avea ambele picioare amputate de la genunchi, bandajat tot, plin de sânge şi betadină, fără lenjerie intimă sau altceva, doar cu o chestie albastră pe el (ceva ce ţi se dă la spital). Am început să plâng şi să tremur când am văzut, oamenii treceau pur şi simplu pe lângă el. Mă uitam şi nu îmi venea să cred”, a scris Oana Mardale pe Facebook.

‘Mutaţi-l dumneavoastră. Eu nu am ce să îi fac’

Tânăra a povestit apoi cum a încercat să îl ajute pe bărbat, însă a fost refuzată pe rând de un angajat al Ambulanţei, asistentele de la Urgenţe şi de operatorul de la 112.

„Ghiciţi ce îmi spune domnul de la Ambulanţă, supărat că i-am stricat somnul în timpul serviciului: mergeţi doamnă la Urgenţă, ce îmi spuneţi mie. Nu îmi venea să cred. Nu mai există bunătate pe lumea asta. Cum puteam să las omul să moară în stradă.

Între timp, cineva s-a dus şi l-a ridicat de la pământ. Alerg până la Urgenţe, jumătate leşinată, tremurând şi în stare de şoc şi ce credeţi, acolo sala de aşteptare plină, 4-5 doamne stătea de vorbă în cabine.

Găsesc pe cineva care se ocupa de ‘urgenţe’. Doamna a fost vizibil deranjată că am îndrăznit să vin să îi spun că cineva stă să moară în stradă, afară fiind deja 32 de grade, undeva pe la ora 13.00. Mi s-a spus că nu poate face nimic, îl ştie pe domnul cu pricina, că dânsul a cerut externarea, că doarme pe străzi, că nu are familie şi că este un alcoolic care refuză orice ajutor.

Încerc să găsesc o soluţie şi sun la 112. Am explicat doamnei de la serviciul de urgenţă toată povestea şi ce credeţi, mi se spune să îl mut eu personal din stradă că ei nu au ce să facă, dar cu toate acestea îmi face legătura la Serviciul de Ambulanţă şi mă întorc de unde am plecat. Credeam că sunt nebună. Că numai eu văd un om plin de sânge întins pe jos”, a mai scris Oana, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Bărbat plin de sânge, cu ambele picioare amputate, abandonat într-un cărucior în faţa spitalului

 1. Asta-i Democratia condusa de Penali alesi de Morti,1L ulei,1Kg. zahar,Votka etc.Alesi merg in Dubai in concediu iar ceilalti Penali in Serbia(tara vecina?)Madagascar,Costa Rica ,Israel ,Brazilia si alte tari inclusiv USA.Frati Romini voi ia-ti ales,deci la noile ALEGERI deschideti OCHI!

 2. Da ,din pacate aceasta situatie este tot mai vizibila la noi pe strazi, ce este de facut in aceasta situatie concret?
  La cine sa apelezi ?
  Cine poate gasi o rezolvare pe termen lung a situatiei ?
  In situatia prezentata de aceasta tanara ,cert ca ne regasim multi dintre noi trecand pe strada sau cunoscand ceva similar!
  Exista un cadru legal pt a rezolva situatia concret , sau doar pe termen scurt?
  Institutiile statului rezolva asa ceva au posibilitatea teoretica si practica sa rezolve ?
  Institutiile religioase pot face acest bine pe termen lung ,doresc asta ?
  Devenim tot mai inumani si ne lasam depersonalizati de mediu context si multime ?

 3. Incredibil, de case de bătrâni, azile, fundații, nu ați auzit? Ce a mai ajuns și țara asta. Poftim rezultatul unui sistem infect și stricat.

  Ar fi trebuit sesizată poliția nu doar ambulanta.

Lasă un răspuns