Cânt, joc şi tradiţii în Poiana Olarilor

poiana olarilor

În Poiana Olarilor, la marginea satului Jupâneşti din județul Timiș, va avea loc mâine, cu începere de la ora 11, manifestarea “Vatra de olari”. Ajuns la ediția cu numărul 39, evenimentul este organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură din Făget, urmărind să păstreze și să transmită, an de an, meșteșugul olăritului cu specificul zonei, ceramica roșie decorată simplu.

CITEŞTE ŞI: Obligaţie pentru toţi românii care stau la bloc. Se aplică de luni

Cei ce vor alege să-şi petreacă duminica la Jupâneşti, într-una dintre cele mai pitoreşti zone ale Timişului, vor avea ocazia de a-l întâlni pe Trandafir Velcu (91 de ani), cel mai longeviv localnic care duce mai departe vechea tradiţie a olăritului, dar şi de cântec, joc şi voie bună, în compania unor artişti îndrăgiţi.

CITEŞTE ŞI: Bărbat plin de sânge, cu ambele picioare amputate, abandonat într-un cărucior în faţa spitalului

Vor încânta publicul iubitor de muzică populară autentică ansamblurile “Făgeţeana” din Făget şi “Junii gugulani” din Caransebeș, dar şi soliștii vocali și instrumentiștii Floare Hojda Tomoioagă, Mircea Cârţişorean, Nelu Savu, Gabi Cocoș, Ioan Beschiu, Bogdan Medelean, Denisa Gavriluț Pîrvoni, Adela Jurchescu, Theea Patricia Ploscariu, Beatrice Mitru şi Alexandra Tofalvi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns