Ce este diferit la gripa de anul acesta. Virusul care ”ţinteşte” mai ales copiii

gripa porcina

Numărul deceselor crește de la o zi la alta din cauza gripei. Situația este una destul de îngrijorătoare și ce este diferit față de sezonul trecut, spun medicii, anul acesta, sezonul gripal a început mai târziu, după ce copiii s-au întors din vacanță.

CITEȘTE ȘI: Primăvară timpurie sau iarnă întârziată? Astăzi aflăm răspunsul, conform tradiției

Sunt înregistrate mai multe cazuri de gripă de tip B, decât cea de tip A. Este un virus mai agresiv în rândul copiilor și care nu răspunde la fel de bine la tratament, conform stirileprotv.ro

Au fost și patru copii care au murit din cauza gripei, iar medicii ne recomandă în continuare să respectăm regulile de igienă: să ne spălăm pe mâini cu apă și sapun, să izolăm pacienții bolnavi, să tușim corect în batistă și șervețel și să ne vaccinăm.

De altfel, Ministerul Sănătății a anunțat că a mai cumpărat 35.000 de doze de vaccin gripal, care vor ajunge într-o săptămână la direcțiile de sănătate publică și abia apoi la medicii de familie.

Sunt doze de vaccin pentru persoanele considerate cu risc mare de îmbolnăvire, adică pentru copii, pentru bătrânii peste 65 de ani, pentru femei însărcinate sau pacienți cu alte afecțiuni cronice.

Deși a fost o săptămână epidemică, nu vorbim, deocamdată, despre epidemie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *