Cât câştigă în medie un român în funcţie de oraşul în care locuieşte. Județul Timiș este în top – 3.800 de lei. Cele mai profitabile locuri de muncă

Românii plătesc cele mai mari rate din Europa. Specialiştii nu exclud fenomenul falimentului personal

Cât câştigă în medie un român în funcţie de oraşul în care locuieşte. Județul Timiș este în top – 3.800 de lei. Cele mai profitabile locuri de muncă

Bucureştenii rămân românii cu cele mai mari venituri, arată ultimele date ale INS, însă sunt urmaţi îndeaproape de locuitorii din vestul ţării.

4.700 de lei a fost salariul mediu net anul trecut pentru un angajat din Bucureşti, cu 40% peste media naţională. Locul 2 este ocupat de Cluj, cu un salariu mediu net de 4.000 de lei, iar podiumul este completat de angajaţii din Timiş care câştigă în medie 3.800 de lei. La coada clasamentului rămân judeţele Teleorman şi Bistriţa Năsăud, cu aproximativ 2.500 de lei câştig lunar.

Cele mai mari salarii le au angajaţii din domeniul IT, din domeniul financiar, dar şi din administraţia publică. Cele mai prost plătite joburi sunt cele din agricultură şi HORECA.

CITEȘTE ȘI: O dronă construită de doi timișeni a făcut senzație la o expoziție de profil, de la Londra

Anul trecut, femeile au câştigat cu 5% mai puţin decât bărbaţii în majoritatea domeniilor, dar cea mai mare diferenţă, de 40%, a fost în domeniul asigurărilor, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *