Castelul Cantacuzino din Buşteni, bântuit? Legenda fantomelor înspăimântă turiştii care îi calcă pragul

castel 1

Castelul Cantacuzino din Buşteni ar fi plin fantome. Cine sunt cei care nu și-au găsit liniștea și bântuie împrejurimile? Castelului Cantacuzino a fost un  castel construit din dragoste pentru arhitectură și frumos, însă în timp a fost convertit de către comuniști într-un loc rece, bântuit de suflete chinuite care nu mai găsesc lumina.

CITEȘTE ȘI: Blestemul lupilor într-o localitate din Timiș. O familie întreagă a fost nenorocită

Grigore Camtacuzino, de două ori prim ministru al  României, și de două ori primar al Bucureștiului, a construit un castel în stilul neoromânesc, care are o valoare importantă arhitectonică si istorică, conform impact.ro

Imobilul are o suprafață mai mare de trei mii de mp și beneficiază de un parc ale cărui alei duc spre cascade, fântâni arteziene, dar și înspre o grotă.

Castelul este realizat din piatră și cărămidă de arhitectul Grigore Cerchez. Imobilul are un caracter romantic datorită măiestriei și atenției la detalii pe care meștesugarii vremii o aveau.

Grigore Cantacuzino nu s-a bucurat mult de imobil

Se spune că prinţul ar fi fost în stare să îmbrace acoperişul în bani de aur, doar, doar faima lui o ajunge prin străinătățuri. Nababul avea o avere uriașă, moștenită din generație în generație de marea familie de os domnesc.

Din nefericire, Grigore Cantacuzino a murit la numai 2 ani de la prima lui intrare în castelul din Buşteni.

În ce au transformat comuniștii castelul Cantacuzino

Astfel, castelul a avut un destin tragic în perioada lui Ceaușescu. A supraviețuit războiului, însă și-a pierdut frumusețea și gloria. Mobilierul și toate oglinzile din argint de Veneția au dispărut. Tot așa s-a întâmplat și cu statuile din Franța.

Picturile au fost acoperite cu vopsea verde, iar clădirea a fost transformată în sanatoriu pentru bolnavii de tuberculoză. Ironia sorții face ca cei mai mici copii ai lui Gheorghe Cantacuzino să sfârșească din cauza acestei boli, la vârste fragede.

Grota bântuită

Castelul Cantacuzino din Buşteni se spune că este bântuit din cauza grotei care se regăsește pe domeniu. Aceasta aminteşte de nişte vestigii antropice. Puțini turiști cunosc legendele acestei grote. Din bătrâni se spune că grota este acolo din vremuri stăvechi.

Chiar dacă locul pare să fie bântuit, niciunul dintre posesorii ei nu a distrus-o. Se spune că, în serile cu furtună, lumini nefirești dansează la intrarea în grotă.

Deținuți politici, uciși în imobil?

Unii martori susțin că au auzit din interior vaiete prelungi, iar uneori, pentru o secundă, diverse năluci de fum pot fi văzute printre picăturile de ploaie. De asemenea, un blestem greu ar plana asupra zonei.

Unele guri susțin că în subsolul clădirii erau ținuți dușmanii lui Ceaușescu, care erau bătuți și torturați, mulți găsindu-și acolo sfârșitul. Astfel, creincioșii susțin că sufletele acelea chinuite ar bântui castelul și împrejurimile lui.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *