Raed Arafat, despre restricțiile pentru persoanele nevaccinate: În loc să închizi total unele locuri, e logic să spui că acolo vor putea să intre doar vaccinaţii / El îi încurajează pe oameni să reclame situațiile în care cei nevaccinați au acces în spații unde nu este permis

Decizie definitivă a ÎCCJ: Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal/ Certificatul verde era inutil

De la 1 august vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, însă cu multe restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. De exemplu, barurile, cluburile și discotecile vor fi deschise până la ora 02.00, dar vor avea acces doar perosnele vaccinate. Secretarul de stat Raed Arafat susține că limitarea accesului persoanelor nevaccinate ar fi și o soluţie „intermediară” închiderii unor spații precum restaurante, în cazul creşterii ratei de infectare, susţinând că nu este vorba de discriminare. Mai mult, el îi încurajează pe oameni să anunțe autoritățile dacă observă că nu sunt controale în locurile în care ar trebui să aibă acces doar cei vaccinați, conform hotnews.ro.

  • „Eu vă dau un exemplu: dacă avem creşterea incidenţei, de exemplu, peste 3 la mie şi măsura care era luată înainte era să închidem restaurantele în interior, ca să nu închizi restaurantele în interior poate vii cu o soluţie intermediară prin care să spui: da, le lăsăm în interior, dar cu o condiţie: cei care intră acolo sunt cei vaccinaţi. Poate asta este o soluţie, decât să spunem la restaurante: <<Închideţi-vă până scade incidenţa sub 3 la mie!>>.
  • Este o logică aici şi este o abordare reală şi este, de fapt, modul în care beneficiem de arma care o avem în mâna noastră acum şi care este vaccinarea şi care chiar dacă doi vaccinaţi, unul dintre ei e pozitiv şi transmite la celălalt, ştim că celălalt, cel mai probabil, va rămâne cu o formă foarte uşoară a bolii. Deci, cam asta este logica. Nu pot să vă spun cum, ce măsuri vom lua, dar v-am dat un exemplu logic cum poate să fie aplicat acest lucru”, a explicat Arafat, întrebat, într-o conferinţă de presă la guvern, despre limitarea accesului pentru persoanele nevaccinate în anumite locuri.

„Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinaţi nu se controlează, orice persoană de acolo cu simţul civic poate să pună mâna pe telefon şi să anunţe”, a precizat Arafat.

Una dintre măsurile care vor intra în vigoare din 1 august este că barurile, cluburile și discotecile vor fi deschise până la ora 02.00, dar vor avea acces doar persoanele vaccinate.

Raed Arafat a mai spus că în localitățile unde rata de infectare va crește peste 3 la mia de locuitori ar putea fi luate măsuri și mai restrictive pentru persoanele nevaccinate.

CITEŞTE ŞI: Castelul Cantacuzino din Buşteni, bântuit? Legenda fantomelor înspăimântă turiştii care îi calcă pragul

  • „Deci, unele locuri pot fi, să ajungă, da, e logic, unele locuri, în loc să le închizi total, să spui că în acest loc vor putea să intre vaccinaţii. Acum avem o astfel de măsură. Discotecile, barurile şi cluburile sunt rezervate doar vaccinaţilor, pentru că sunt zone în care n-ai mască, sunt zone în care se dansează, se sărbătoreşte, deci acolo clar că regula este bine-venită pentru a intra doar persoane vaccinate”, a adăugat secretarul de stat, conform hotnews.ro.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *