Blestemul lupilor într-o localitate din Timiș. O familie întreagă a fost nenorocită

lup

Poieni este o localitate mică, izolată, cuibărită la poalele munților Poiana Ruscăi, aproape de izvoarele râului Bega. Localnicii își amintesc de câteva întâmplări înfricoșătoare și dau vina pentru cele întâmplate pe priculici și pe blestemul lupului .

CITEȘTE ȘI: Avertisment meteo: după valul de caniculă urmează furtuni puternice – cele mai afectate zone

Localitatea din Timiș bântuită de un blestem

Acolo, o întreagă familie a fost atacată de lup, într-o singură zi, și trei oameni au murit. Iar pentru o asemenea întâmplare cumplită, oamenii au avut o singură explicație: blestemul. Astfel, un blestem ar fi stat la baza cumplitelor întâmplări din trecut, când un lup singuratic a ucis mai mulți oameni și i-a desfigurat pe alții. Toți, membrii ale aceleiași familii. După o ceartă între doi ciobani, unul dintre aceștia a aruncat blestemul. La mijlocul lunii septembrie 1958, mai toți sătenii se aflau la câmp, la adunatul fânului. Trei femei, bunică, fiică și nepoată, au fost primele atacate. Veneau spre casă, pe coasta unui deal, când lupul a sărit la ele și le-a măcelărit. Trupurile li s-au rostogolit până jos, în drum. Ca prin minune, nepoata scapă doar cu răni adânci. Nu-și mai amintește momentul, era prea mică, dar știe din poveștile familiei ce s-a întâmplat.

„Într-o seară, așa, cum am coborât de la fân … o venit un lup și ne-o atacat. Ne-o prins, o dat cu noi de jos, ne-o rupt așa, de tot. M-o zgâriat aici, pe față, și în cap, și pe picior, eu n-am avut așa răni grele”, povestește o supraviețuitoare.

Ea avea, la timpul cumplitei întâmplări, puțin peste un an. Salvarea fetiței a venit, atunci, din curajul supraomenesc al mamei care a ascuns-o mai întâi sub poale, apoi a reușit să arunce peste ea o covată din lemn care a protejat copilul de colții lupului.

După primul atac lupul s-a întors pe deal, în pădure. A mai atacat o femeie, rudă cu celelalte. Ajunge apoi la o stână unde înoptau alți membrii ai familiei. Tatăl, unchiul și o mătușă a fetiței. Aceștia au auzit câinii lătrând și au ieșit să vadă ce se întâmplă. Bănuiau că este un lup, dar știau că acesta fuge când vede omul, mai ales că aveau un lămpaș aprins și erau înarmați cu furci. Dar lupul blestemat a atacat. I-a rupt tatălui maxilarul și i-a provocat și alte răni grave care s-au dovedit fatale. Și ceilalți doi au încercat să se apere, tot degeaba. Femeia a fost desfigurată, iar celălalt bărbat ucis și el.

Până la urmă, femeia desfigurată deja a reușit să scape de lup. Disperată, cu o putere pe care doar groaza o poate da, a reușit să apuce lupul și să-i bage capul între frușteii unei scări. Apoi, cu o brișcă pe care o avea la cingătoare, i-a retezat grumazul. Până să reușească asta, lupul i-a rupt carnea de pe mâini.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *