Avertisment meteo: după valul de caniculă urmează furtuni puternice – cele mai afectate zone

Alertă de fenomene meteo extreme. Zonele unde ar putea lovi vijeliile şi grindina

Gabriela Băncilă, director de Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a avertizat, marți, la Realitatea PLUS, asupra faptului că, în perioada următoare, ne vom confrunta cu un val de caniculă. În plus, este posibil să asistăm la apriția unor furtuni destul de puternice.

CITEȘTE ȘI: Șofer din Timiș, prins băut la volan. S-a ales cu dosar penal

Potrivit meteorologului, cele mai afectate zone vor fi cele din extremitatea de sud a țării, deoarece acolo se pot înregistra, spre finalul acestei săptămâni, temperaturi de 39-40 de grade Celsius, la umbră.

,,În momentul de față, înregistrăm temperaturi la umbră, care se apropie de pragul caniculei, tot în regiunile sudice și sud-vestice ale țării – 34 de grade Celsius, la aceasta oră – valoarea temperaturii aerului în sudul Olteniei și Munteniei. Aceste temperaturi de 33-34 de grade Celsius, pe care le înregistrăm frecvent, înseamnă temperaturi resimțite, dar tot în adăpostul meteorologic de 38-39 de grade, ceea ce înseamnă că, în directa bătaie a soarelui, mai ales în marile aglomerări urbane, temperatura resimțită este o valoare subiectivă’’, a precizat Gabriela Băncilă.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *