Câinele soților morți în exploziile din Crevedia încă îi așteaptă în curte

Câinele soților morți în exploziile din Crevedia încă îi așteaptă în curte

Câinele soților morți în exploziile din Crevedia încă îi așteaptă în curte

Povestită de localnici, viața în Crevedia pare că se împarte în două perioade: înainte și după explozii. Rămași fără acoperiș deasupra capului au început să adune în saci de gunoi munca lor de o viață, și, la 12 zile de la tragedie, încă așteaptă ajutor din partea primăriei, adică acele containere în care să locuiască temporar, scrie 3dots.ro.

Peisajul rămas în urma exploziilor este gri, cu locuințe abandonate, copaci arși și grădini transformate în scrum. La una dintre case, cea la care și-au pierdut viața doi soți, în urmă a rămas un singur suflet, câinele familiei, despre care vecinii spun că nu se mișcă de lângă fotografiile celor doi, și pare că îi așteaptă zi și noapte.

Unii localnici au revenit la casele lor doar ca să pună în saci de gunoi ce-a mai rămas din munca lor de o viață. Toți cei care trec pe stradă privesc spre curțile care au rămas acum pustii. Mirosul greu de fum și ruinele din jur le amintesc zilnic despre tragedia care le-a schimbat viața într-o singură clipă.

“Toate amintirile, tot ce a mai rămas! Tot ce nu a mai rămas, pardon! Se face curățenie generală, nu mai avem nimic. Venim de trei zile încontinuu și facem curățenie și nu ne vom opri.”, spune un localnic.

Tot ce se găsea într-o locuință în care stăteau 10 persoane este acum scrum.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii, în sprijinul pacienților

“Dezastru, dezastru! Ne chinuim acum! Nu îți dă nimeni, trebuie să muncești ca să construiești. Foarte greu, extrem de greu, muncești o viață să faci și apoi se alege praful în câteva ore…”, spune un bărbat.

Localnicii spun că primarul din Crevedia le-a promis că vor avea containere în care să se poată muta, dar nu știu exact când va veni ajutorul promis.

Între timp patronul stației GPL și asociatul acestuia au fost arestați preventiv și vor petrece următoarea lună după gratii. Procurorii au pus de asemenea sechestru pe o bună parte averea celor doi.

Este vorba despre mai multe clădiri, din mai multe județe ale țării, sedii și birouri ale firmei, dar și stații și depozite GPL. Sub sechestru sunt și șapte sedii ale firmei situate în Capitală, dar și o locuință ce i-ar aparține lui Ionuț Doldurea. În plus, procurorii au pus sechestru și pe 15 conturi bancare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *