Biletele STPT se pot plăti și cu cardul

card 2

STPT vine în întâmpinarea călătorilor cu o nouă modalitate de plată a biletelor, începând din această săptămână.

Astfel, de mâine, biletele vor putea fi achiziţionate de călători direct din unele mijloace de transport în comun, plătind cu cardul bancar.

Este vorba despre 350 de automate de plată cu cardul (POS-uri), din această săptămână fiind montate primele astfel de dispozitive pe mai multe mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Public Timişoara.

Termenul-limită pentru dotarea tuturor acestora este luna iunie. Astfel, călătorii vor putea plăti călătoria scanând cardul bancar „contactless”, în mijloacele de transport în comun care vor fi dotate cu automatele de plată (POS).

Valabilitatea chitanţei dată de POS-urile montate în mijloacele de transport va fi de 60 de minute. Preţul unui bilet va fi de 2,5 lei, acelaşi cu unul achiziţionat de la punctele de vânzare bilete şi abonamente.

În cel mai scurt timp, urmează să fie montate câte trei POS-uri în autobuzele lungi, două în cele scurte, două în troleibuze, două în tramvaie şi câte unul în garniturile tramvaielor, în vaporaşe şi în tramvaiul turistic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *