Angajații Nestle Timișoara protestează (foto)

protest nestle

Circa o sută de angajați ai Nestle Timișoara protestează, la acest moment, nemulțumiți fiind de salariile compensatorii pe care le primesc după ce patronatul a anunţat închiderea fabricii din România.

Angajații cu vechime mare au reușit să obțină 13 salarii compensatorii. De exemplu, un angajat cu o vechime de un an va primi trei salarii compensatorii.
protest nestle1
„Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condiţiile în care după închiderea unor unităţi similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime.

Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminaţi, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în fabrică?

Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un şantaj practicat de o multinaţională care ne tratează ca pe sclavi, în comparaţie cu angajaţii ei din Occident. Motivaţia pentru oferta făcută de conducerea Nestle cum că suntem în România şi nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident, este o bătaie de joc”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Angajații Nestle Timișoara protestează (foto)

  1. În vest sindicatele sînt într-adevăr sindicate , în adevăratul sens al cuvintului , la noi , sînt surogate de sindicate , de aceea se întîmplă asemenea lucruri , oricum , la noi , nici în anul 2100 nu o sa fie sindicate adevărate.

Lasă un răspuns