Big Bench ajunge în premieră în vestul țării. Ea va putea fi văzută, începând de duminică, 20 august, la hotarul dintre județele Timiș și Arad

Big Bench ajunge în premieră în vestul țării. Ea va putea fi văzută, începând de duminică, 20 august, la hotarul dintre județele Timiș și Arad

Big Bench ajunge în premieră în vestul țării. Ea va putea fi văzută, începând de duminică, 20 august, la hotarul dintre județele Timiș și Arad.

O bancă de mari dimensiuni ajunge, în premieră, în zona de vest a țării. Aici va fi inaugurată prima Big Bench din România.

Ea va putea fi văzută, începând de duminică, 20 august, la hotarul dintre județele Timiș și Arad, în cel mai înalt punct belvedere de pe dealurile satului dispărut Labașinț, în comuna arădeană Șiștarovăț. Scopul proiectului este de a relansa turismul în zonă, spun organizatorii, dezvoltatori privaţi, citați de radiotimisoara.

CITEȘTE ȘI: Aproape 400.000 de oameni au trecut frontiera României în 24 de ore

Această bancă face parte dintr-un proiect global de susținere a turismului și este creația lui Chris Bangle, care a lansat ideea în Italia. Fiecare bancă este reprezentată printr-un timbru special pe pașaport.

“Big Bench a devenit rapid o atracție pentru localnici și vizitatori deopotrivă. Dincolo de designul său neobișnuit, această bancă a reprezentat ceva mai mult decât un simplu obiect de mobilier urban. A devenit o parte integrantă a experienței colective a comunității, invitându-i pe oameni să se simtă ca niște copii, să se bucure de frumusețea peisajului și să-și schimbe perspectiva asupra lumii din jur”, transmit organizatorii.

Ideea a inspirat și alte persoane să creeze bănci uriașe. Așa s-a născut Asociația Big Bench Community Project în 2015, care a evoluat într-o fundație culturală, în 2021. Între acţiunile organizate sunt multe proiecte caritabile pentru implicarea copiilor în activități artistice.

Organizatorii își doresc ca această bancă să fie simbolul renașterii unei comunități, care a trăit aici, sute de ani. “De aici, începe viitorul acestei regiuni, cu o floră deosebită și o faună pe măsură, una din cele mai verzi zone din vestul acestei țării, în care oamenii se întorc, în condiții bine stabilite, în armonie cu natura”, se mai arată în comunicat.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *