Banii pentru spitale, în linie dreaptă

Strategia privind sănătatea reprezintă pentru conducerea Consiliului Judeţean Timiş elementul principal al politicilor de dezvoltare în 2019.

O dezbatere în acest sens a fost organizată cu directorii spitalelor orăşenenşti, CJT fiind reprezentat de vicepreşedintele Nicolae Oprea.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! O anonimă ajunsă șefă este protejată de mafia angajărilor din primărie

Cele mai multe probleme ridicate se refereau la patrimoniu şi la modalităţile prin care se vor realiza investiţiile.

Chiar dacă aceste aspecte privesc îndeosebi administraţiile publice locale şi Ministerul Sănătăţii, în cadrul discuţiilor s-a insistat foarte mult pe Ghidul privind acordarea ajutorului de minimis din bugetul CJT, care poate ajunge până la suma de 200.000 de euro pentru fiecare spital.

Acest sprijin constituie o premieră în domeniul medical, sumele fiind destinate achiziţionării de echipamente şi aparatură performantă.

CITEȘTE ȘI: Mort live pe facebook, la 180 km/h, aproape de locul unde 9 români au pierit la fel, în Ungaria (video)

„În funcţie de solicitările depuse şi de condiţiile de eligibilitate, spitalele vor primi banii pe o perioadă care se poate întinde până la trei ani.

Astfel de echipamente sunt extrem de necesare spitalelor orăşeneşti, iar prin acest ghid, consiliul judeţean intervine în sprijinirea directă a unităţilor medicale.

Ghidul a fost deja aprobat în şedinţa din ianuarie a CJT, iar acum a fost dezbătut împreună cu directorii spitalelor prezenţi”, a declarat Nicolae Oprea.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns