Avertisment MAE pentru românii care vor să călătorească în Grecia, cu maşina

Grecia

Potrivit Ministerului, singura cale de acces rutier pentru cetățenii din Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România către destinațiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria.

CITEȘTE ȘI: Incendiu violent, la un cămin de bătrâni din vestul țării. Zeci de persoane, evacuate

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza, Svilengrad – Ormenio)”, a transmis MAE, citat de Mediafax.

Prelungirea timpilor de așteptare este cauzată de reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Atena și la Consulatul General al României de la Salonic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Avertisment MAE pentru românii care vor să călătorească în Grecia, cu maşina

    1. Deși pe site-ul MAE fusese publicat la un moment dat că se poate ajunge în Grecia pentru turism tranziând Macedonia de Nord în maxim 5 ore și intrand pe teritoriul elen pe la Bogorodica, grecii au comunicat că mentin închise punctele de frontieră de la granița cu Macedonia de Nord (și cu Albania) pana la 1 iulie 2020, dat fiind evoluția epidemiologica deloc încurajatoare din aceste țări. Deci ruta prin Macedonia nu este functionala

Lasă un răspuns