Avertisment de la meteorologi! Weekend cu vânt puternic, precipitaţii şi ger

Anunț de ultimă oră de la meteorologi: Cod galben de vânt şi ninsoare viscolită, inclusiv în vestul țării

Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp o alertă meteo ce va fi valabilă începând de vineri seară, ora 22, până duminică, ora 16. Avertismentul vizează intensificări ale vântului, precipitaţii şi o scădere semnificativă a temperaturilor.

„Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul, vestul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Citeşte şi: În Timişoara se circulă mai lesne, dar nu ai unde să-ţi laşi maşina

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în sudul Banatului, Dobrogea și local în Muntenia.

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.
Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) în sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

Citeşte şi: Dispeceratul, mai tare decât blondele de la RATT

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.”, potrivit ANM.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns