Subvenţia pentru motorină în Timiş, până la sfârşitul acestei luni

Subvenție sub formă de rambursare, de 1,529 lei/litru, la motorina utilizată în agricultură

Până la sfârşitul acestei luni, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Timiş primeşte solicitări pentru subvenţia motorinei achiziţionate şi utilizate în ferme şi în amenajările de îmbunătăţiri funciare în cursul ultimului trimestru al anului trecut.

Cererile se depun la centrele judeţene ale APIA. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi cea redusă (stabilită la 21 de euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Mai exact, valoarea unitară a sprijinului pentru perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 este de 1,7385 lei pe litru. Suma este sensibil mai mare față de trimestrul al treilea, când beneficiarilor le-a fost rambursată suma de 1,4185 lei/litru.

Pentru sectorul vegetal, cererile de plată prin rambursare se depun însoțite de următoarele documente: situația centralizatoare a cantităților de motorină achiziţionate şi utilizate la lucrări mecanizate, aferente perioadei pentru care se solicită ajutorul de stat; copie a facturilor sau bonurilor fiscale de cumpărare a motorinei, emise de vânzător pe numele solicitanților; copie a documentelor de identitate și/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare; adeverință în original de la Registrul agricol, cu suprafețele aflate în exploatare, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare; adeverință în original de la Direcția pentru agricultură județeană, pentru suprafețele plantate cu vienobilă, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare.

Pentru sectorul zootehnic, cererile vor fi însoțite de următoarele documente: situația centralizatoare a cantităților de motorină achiziţionate şi utilizate pentru sectorul zootehnic, aferentă perioadei pentru care se solicită ajutorul; copie a facturilor sau bonurilor fiscale; situația privind calculul efectivului de animale rulat sau a celui mediu realizat, întocmită de beneficiar și vizată de medicul veterinar; copie de pe cererea depusă de către apicultori la consiliul local, în vederea asigurării acestora de vetre de stupină temporare sau permanente; copie a documentelor de identitate și/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *