Atenţionare ANM valabilă în ajunul Crăciunului: Ninsori la munte, ploi şi vânt în sud-vestul, centrul şi estul ţării

alerta meteo ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineaţa Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord şi centru, iar la munte vor fi ninsori şi intensificări ale vântului.

CITEŞTE ŞI: Cutremur în judeţul Timiş

Potrivit ANM, de duminică, până marţi dimineaţa, sunt prognozate ploi în zonele joase de relief din vest, nord şi centru şi mai ales ninsori la munte, unde vor fi şi intensificări ale vântului

„Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăşi 80 km/h.

CITEŞTE ŞI: Timişeanul care e pe cale să trateze cea mai grea boală a omenirii – cancerul

Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul şi estul ţării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.

CITEŞTE ŞI: Copiii Revoluţiei. Victoria Chiticariu a văzut lumina zilei pe 20 decembrie 1989, la Timișoara, iar nașterea ei a fost anunțată în balconul Operei

Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord şi centru se vor acumula 10…15 l/mp şi izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă”, arată ANM.

În zona de munte, vor fi ninsori, iar pe parcursul zilei de luni, în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

CITEŞTE ŞI: Bugetarii primesc, de la 1 ianuarie 2019, anual, două salarii minime ca indemnizaţie de hrană

ANM mai arată că în centrul, estul şi sudul teritoriului, vor fi condiţii pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marţi (24/25 decembrie) se va forma gheţuş, conform mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns