Bugetarii primesc, de la 1 ianuarie 2019, anual, două salarii minime ca indemnizaţie de hrană

bani 16

Toţi salariaţii de la stat vor primi, începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizaţie de hrană, care reprezintă două salarii minime pe economie.

CITEŞTE ŞI: Timişeanul care e pe cale să trateze cea mai grea boală a omenirii – cancerul

Anunţul a fost făcut, vineri seara, la Palatul Victoria, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după adoptarea Ordonanţei privind măsurile fiscale noi introduse de Executiv.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, toţi salariaţii vor primi anual două salarii minime pe economie drept indemnizaţie de hrană. Era o prevedere în ordonanţă şi nu era clar dacă se proroga sau nu. Se aplică de la 1 ianuarie 2019″, a spus Teodorovici.

CITEŞTE ŞI: Cutremur în judeţul Timiş

Anul trecut însă, prin Ordonanţa de Urgenţă 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene în anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă personalului din cadrul acestora tichete cadou, premii şi nici indemnizaţia de hrană şi indemnizaţia de vacanţă prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017.

CITEŞTE ŞI: Un tren cu 120 de călători, care circula pe ruta Bucureşti – Arad, a deraiat lângă Deva. Trei vagoane au sărit de pe şine

Guvernul a adoptat în ședința de vineri mega-ordonanța de urgență care include mai multe măsuri fiscale contestate.

„Taxa pe lăcomie’ urmează să fie plătită de bănci în cazul în care ROBOR trece de 2%. Indicele ROBOR reprezintă media dobânzilor cu care băncile se împrumută între ele, iar în funcție de acesta se calculează dobânzile la creditele în lei, conform libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Bugetarii primesc, de la 1 ianuarie 2019, anual, două salarii minime ca indemnizaţie de hrană

  1. Prea putin , ar trebui mai mult , ca se munceste greu la stat , sînt prea puține zile libere si sărbători legale , ceilalți , la ,, privat ,, sa fie sănătoși.

  2. pensionarii? promisiuni anul viitor dacă votati …bineee (psd) .la bugetari ? da. la militari de la întîi ian.2019 se măresc pensiile cu rata inflatiei da. la pensionari din toamnă dacă votati ,,,,bine adică ciuma rosie. si pînă-n toamnă poate mai scapă de cîtiva dintre noi..

Lasă un răspuns