Atenție la rovignete! Puteți primi amendă din greșeală

CNAIR: Procesul de verificare a rovinietei în punctele de control, îngreunat luni timp de două ore

Atenție la rovignete! Puteți primi amendă din greșeală.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îi atenţionează pe şoferi să fie atenţi la datele trecute pe rovignetă pentru a evita amenzi emise în baza unor erori. Totul, după ce peste 500 de cereri de corecţie a numerelor de înmatriculare trecute în rovignete au fost depuse în acest an.

“CNAIR adresează utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovignetei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile).

CITEȘTE ȘI: Sediul nou al UPU din cadrul Spitalului Județean Timișoara va redefini total  conceptul de unitate de primiri urgențe

Această atenționare vine în urma înregistrării la nivelul CNAIR, de la începutul anului 2022, a unui număr de peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare.

Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției.

Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora”, anunţă cei de la CNAIR.

Aceştia au întocmit şi o listă a erorilor cele mai întâlnite: inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de _98_); un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

“Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată”, mai spun drumarii.

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *