Asociația „Salvați Patrimoniul Timișoarei” cere măsuri urgente pentru Casa Mühle

muhle 1

Asociația Culturală „Salvați Patrimoniul Timișoarei” (ACSPT) a solicitat Primăriei Timișoara să formuleze o cerere de ordonanță președințială, prin care să solicite instanței competente să-l oblige pe proprietarul Casei Mühle, de pe bd. Mihai Viteazul, să ia imediat măsurile de punere în siguranță și conservare a imobilului sau, iar în cazul în care proprietarul nu o face de bunăvoie, instanța să permită municipalității să o facă pe cheltuiala proprietarului.


primar parta3CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! Cel mai bogat primar din Timiș, prins beat la volan! – Video

 

 

 

 


Între motivele acestei solicitări se află, după cum precizează Ilie Sârbu, directorul ACSPT, și faptul că este vorba despre o pagubă iminentă şi care, cel puţin în prezent – din cauza lipsei demonstrate de cooperare a proprietarului imobilului – nu poate fi altfel reparată. „Este nevoie de o intervenţie urgentă asupra imobilului, în vederea punerii în siguranţă a acestuia şi a efectuării lucrărilor de conservare.


sinucidere Tamas SchiffbeckCITEȘTE ȘI: Un fost șef al DNA Timișoara s-a aruncat de la etajul 6. UPDATE

 

 


Punerea în siguranță efectuată în anul 2013 nu mai este valabilă încă din anul 2014. Alte motive sunt: persistența caracterului urgent al măsurilor necesar a fi luate, depășirea termenului de valabilitate a lucrărilor de punere în siguranță efectuate în luna martie 2013, ca urmare a admiterii primei cereri de ordonanță președințială; în primăvara anului viitor, dreptul de a pune în executare silită obligația de a face se va prescrie, conform dispozițiilor relevante din Codul Civil și Codul de procedură civilă; nu putem estima cât va dura acest demers; imobilul este supus unei continue și periculoase degradări.

Din punctul nostru de vedere, continuarea punerii în executare silită a hotărârilor judecătorești nu este incompatibilă cu această cerere de ordonanță președințială (având în vedere stadiul incipient al acestui demers, aproape chiar de zero, și faptul că va mai dura mult până la obținerea unui nou certificat de urbanism, a unei noi autorizații de construire, până la elaborarea unui proiect), cele două demersuri pot merge în paralel fără absolut nici un impediment legal sau de orice altă natură”, spune Ilie Sârbu.

La ora actuală, fosta Casă Mühle arată și mai jalnic decât în 2012-2013, când noul proprietar s-a apucat să facă lucrări de transformare. Imobilul care a aparținut familiei celebrilor florari Mühle ar fi putut deveni casă memorială, dar n-a fost să fie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *