Asociația „Prin Banat”, partener în proiectul european „Centriphery”

Asociația „Prin Banat” este partenerul român al proiectului de cooperare Europa Creativă de mare amploare Centriphery, alături de organizații din alte opt țări europene.

Centriphery este un proiect cultural-artistic cu participare internațională, intergenerațională și interdisciplinară, care are ca scop îmbunătățirea semnificativă a schimbului necesar între regiunile europene, orașele lor regionale și, în special, periferiile sau zonele rurale.

CITEȘTE ȘI: Cât ajunge să câștige lunar un curier de mâncare pe bicicletă. Rapiditatea aduce bacșișuri mari

Partenerii implicați în acest proiect de cooperare Europa Creativă fie au creat festivaluri artistice sau culturale, ori au oferit un program cu accent special pe regiuni.

„Ne bucurăm să fim partenerul din România al acestui proiect cultural foarte important pentru cunoașterea locului în care trăim. Avem parte și de sprijinul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană – partenerul local al proiectului Centriphery -, ceea ce ne motivează și ne dă încredere că vom atrage alături de noi și sprijinul comunității din Timișoara și din Banat”, spune Alexandra Palconi, președinte al Asociației Prin Banat.

CITEȘTE ȘI: Un polițist timișorean a pus bazele unei aplicații mobile care ar putea avea impact pe plan mondial

Ceilalți parteneri europeni ai proiectului de cooperare europeană Centriphery sunt: Festival der Regionen (Austria – lider de proiect), Stichting Cultura Nova (Olanda), Dansehallerne (Danemarca), Rijeka 2020 d.o.o. (Croația), Association loi 1901 La Manufacture (Franța), Anda&Fala – Associação Cultural (Portugalia), Fondatsiya za nova kultura (Bulgaria), Espoon kaupunginteatterisäätiö sr (Finlanda).

CITEȘTE ȘI: Sute de infecţii nosocomiale în spitalele din judeţele Timiş şi Caraş-Severin!

De asemenea, Asociația Prin Banat dezvoltă împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, la nivel regional, încă din 2017, un proiect similar – Cămine în mișcare/Moving Fireplaces – parte din programul cultural Timișoara 2021.

Prima întâlnire generală Centriphery va avea loc în luna noiembrie 2018, la Linz (Austria).

CITEȘTE ȘI: Sălile de petreceri și pomeni sunt istorie. Într-o localitate timișeană mesele se întind în plină stradă

Oportunitatea contextului european pe care o oferă participarea în proiectul Centriphery, contribuie direct în dezvoltarea și susținerea „Cămine în Mișcare/Moving Fireplaces”.

Cele două proiecte prezintă elemente comune precum schimbul intens între sferele rurale și urbane.

În același timp, proiectele vizează nu numai identificarea de idei și abordări noi pentru provocările existente, ci și inițierea unor procese durabile de dialog și co-creație regională sau activarea zonelor rurale prin intermediul culturii și al artei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns