„Aromele” Banatului, promovate de un producător britanic

Cunoscutul jurnalist și producător din Marea Britanie Charlie Ottley, care a realizat documentarul „Wild Carpathia”, se află, în aceste zile, în capitala Banatului. Ottley este familiarizat cu România și a realizat filmele în care Alteța Sa Regală prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului Marii Britanii, promovează România. El și echipa sa au vizitat pentru prima oară țara noastră în 2011 și au descoperit aici o „grădină a Edenului”.

Noul documentar, intitulat „Flavours of Romania” (Aromele României), va avea opt episoade, vizând câte o regiune istorică a țării noastre, fiecare cu specificul, tradițiile, mâncărurile, oamenii și trecutul propriu. Noile producții vor fi transmise la câteva posturi de televiziune românești începând din luna noiembrie, dar există discuții și cu cei de la Travel Channel pentru a difuza cele opt episoade ulterior.

Timișoara, un exemplu luminos

Partea dedicată zonei Banatului și Crișanei va include o prezentare a istoriei bogate și a tradițiilor orașului Timișoara, precum și contextul de Capitală Culturală Europeană.

„Ne-a luat cinci ani să ajungem, dar, în sfârșit, am făcut-o. Sunt destul de rușinat că nu am venit mai devreme aici. Mulți oameni m-au întrebat, în perioada în care filmam Wild Carpathia, de ce nu am inclus și Timișoara, dar pe atunci noi încercam să ne referim la munți și păduri.

Acum avem mai multă libertate să acoperim marile zone istorice ale României. Sunt foarte bucuros să fiu aici, este așa cum mi-am imaginat, ba chiar mai frumos.

Cred că Timișoara este un exemplu luminos pentru alte orașe din România pentru modul în care reabilitați și conservați patrimoniul și cum îl reconstruiți”, a declarat producătorul britanic.

Charlie Ottley mai spune că România are ultima mare pădure din Europa, 2.000 dintre cele mai mari carnivore, unele dintre cele mai frumoase peisaje, sate uimitoare, fortărețe și monumente istorice. Din păcate, foarte multe dintre ele sunt aproape distruse, din cauza unei dezvoltări prost gândite.

El își dorește să demonstreze că prin conservarea și protejarea moștenirii naturale și culturale, va exista un venit sustenabil pe viitor. După ce va încheia filmările din zona de vest, Charlie Ottley va porni spre Maramureș și Bucovina.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns