Concedieri la o primărie din judeţul Timiş

Primăria comunei Dudeștii Vechi are o organigramă cu 29 de poziții, dar la preluarea mandatului de către Bono Cucalan, actualul edil-șef, unitatea administrativă plătea salarii la circa o sută de angajați.

Cum s-a ajuns la o astfel de situație? Simplu: la început a fost înființată o firmă a consiliului local în care au fost încadrați câțiva muncitori necesari la gospodărirea comunei.

Ca să se evite ca această societate, datorită cifrei de afaceri realizate, să treacă în rândul plătitorilor de TVA, s-a mai înființat o firmă.

Apoi încă una, astfel încât în momentul de la mijlocul anului 2016 când s-au schimbat primarii, consiliul local deținea cinci astfel de firme.

O analiză făcută de noul edil a arătat că se risipeau resurse pentru plata salariilor acestor angajați, cărora nu li se putea asigura permanent de lucru. Acum, din cinci firme au rămas patru, căci una a devenit privată.

Primarul a dorit să le desființeze pe toate, dar prefectul s-a opus, decizia de la Dudeștii Vechi fiind atacată în contencios administrativ.

În prezent, din zecile de angajați ai consiliului local au mai rămas o duzină, ceilalți fiind concediați.

Acești bugetari se ocupă cu curățenia în comună, execută lucrări de întreținere la sistemul de alimentare cu apă, la spațiile verzi, desfundă șanțuri ori toarnă trotuare. De asemenea, asigură întreținerea stadionului din centrul de comună.

În loc de concluzie, trebuie spus că, prin vecini, am văzut câteva obiective impresionante, realizate cu echipe proprii de muncitori, grupați în trei firme. Cum însă nici degetele de la o mână nu sunt la fel, iată, este loc pentru toate posibilitățile…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Concedieri la o primărie din judeţul Timiş

  1. Oferta speciala lucru acasa
    Cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected]

Lasă un răspuns