Aproape fostul primar se laudă și cu schelele din Piața Victoriei

centru 1

Faptul că imobilele istorice din zona ultracentrală a Timișoarei, în proporție de 99 la sută proprietăți private, sunt într-o fază sau alta de renovare constituie pentru în curând fostul primar Nicolae Robu un motiv de bucurie și – de ce nu? – de laudă.

„Ce bucurie să vezi schele pe o așa mulțime de clădiri istorice! Începând cu Palatul Operei și Teatrelor și continuând pe latura nordică a Pieței Victoriei, de la Palatul Administrativ al UPT, înspre Catedrala Mitropolitană, până la Bustul Regelui Ferdinand I, toate minunatele clădiri sunt în renovare! Am plătit scump și pentru asta!

Astăzi e așa în urma faptului că proprietarii acestor clădiri, alături de alții până la circa 2.000 la număr (!!!) au fost amendați și puși la supraimpozitare de mine până au înțeles să-și facă datoria! Ei bine, 2.000 de proprietari înseamnă 2.000 de familii și înseamnă… socotiți dv. câte voturi! Dar eu sunt cu sufletul împăcat: mi-am făcut datoria! În 2021, Piața Victoriei va arăta altfel! Desigur, darea jos a pânzelor și schelelor și scoaterea la vedere a noii imagini se vor produce sub noua administrație. Căci… așa e viața!

Acestor superbe palate li se adaugă mulțimea de alte clădiri de patrimoniu din Centrul Vechi, deja cu față nouă, dar și un număr important de altele mai disparate din cartierele istorice Iosefin, Elisabetin și Fabric. În ce privește clădirile Primăriei, acestea toate sunt fie deja reabilitate, fie în lucru efectiv, cu schele pe ele, fie în faze de proiectare, inclusiv pe fonduri europene! Asta-i moștenirea pe care o las, cu fruntea sus, urând succes noii administrații să ducă lucrurile mai departe, până la capăt!”, și-a exprimat Robu opinia.

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare târg de carieră din Banat, Angajatori de TOP Timișoara, va avea loc exclusiv online. Companiile din vestul țării fac mai multe angajări față de prima jumătate a anului

Faptul că după opt ani clădirile istorice renovate din proprietatea municipalității pot fi numărate pe degetele de la o mână este, desigur, neesențial. Reabilitarea clădirilor istorice din Piața Victoriei și din toată Timișoara se face (dacă se face) pe banii proprietarilor, primăria fiind implicată doar, eventual, ca factor de coerciție, amenzile devenind, iată, încă un motiv de mândrie. La fel este trecută sub tăcere și realitatea că, dacă nu venea pandemia, anul 2021, când Timișoara ar fi trebuit să fie Capitală Europeană a Culturii, ne-ar fi prins cu centrul în șantier. Dar, nu contează, fruntea să fie sus…

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Aproape fostul primar se laudă și cu schelele din Piața Victoriei

  1. Dar de ce mai ascultați delirurile vopsitului ? Cică și primarul de la Călugăreni s-a lăudat cu rolul esențial jucat în marea bătălie, el nu s-a implicat în luptă dar primăria a pus terenul la dispoziție ! Așa și cu Robu, bine că scăpăm de el și nu vreau să-i mai văd numele în vreun articol ! Nu cred că am făcut cea mai bună alegere dar bine că se duce dementul ăsta. Am trecut azi pe strada Podeanu, parcă se cheamă, pe lîngă scheletul sălii aia de sport care trebuia să fie gata de vreo 10 ani. Trceți pe acolo și minunați-vă, aia este adevărata măsură a valorii administrației Robu. Nu a reușit nici ca rector și nici ca primar să termine amărîta aia de sală dar nesimțitul vorbește de proiecte faraonice, poduri, pasaje, metrou, etc. ! La bugetul orașului ăsta trebuia să avem cel puțin cîte o sală de aia de sport în fiecare cartier, plus cel puțin cîte o parcare supraetajată în fiecare cartier ! Dar Pinochio a risipit banii noștri pe tot felul de tîmpenii inutile, de unde i-au ieșit lui concediile exotice și l-a durut în bască de oraș. Fac icter dacă îi mai aud numele sau îi mai văd mutra de cretinoid undeva, altundeva decît la rubrica de știri de la Popa Șapcă, să stea în mă-sa de imbecil, pe Facebook cu echipa lui de pupincuriști și să ne lase pe noi în pace !

  2. Trec câinii urinând cu boltă pe schelele debarcatului care rămâne impresionat extatic de șantierele ponosite din jurul edificiilor ridicate de maghiari la 1900. Gata! ia lopețica, găletușa și grebluța că te așteaptă tanța cu extraveralul.

Lasă un răspuns