Aproape 800 de mici afaceri din Timiş sunt în pericol să dispară!

acte 4

Persoanele fizice autorizate (PFA) care au mai mult de cinci clase de activități prevăzute de Codul CAEN, precum şi întreprinderile individuale (II) care au peste zece clase prevăzute de codul CAEN au obligația ca până în data de 17 ianuarie să procedeze la înregistrarea menţiunilor referitoare la reducerea numărului de activități, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Mai e doar o săptămână de făcut ceva

După data respectivă, Oficiul Registrului Comerţului va radia persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

CITEȘTE ȘI: Accident pe Autostrada A1. Două persoane au murit şi două sunt rănite după ce o maşină a fost lovită de un TIR

În judeţul Timiş, 788 de operatori economici sunt la ora actuală în pericol de dispariţie, deoarece au prevăzute mai multe activităţi decât limita impusă de lege şi încă nu şi-au înregistrat la Registrul Comerţului menţiunile referitoare la reducerea numărului acestora.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea şi Irina Tănase, vacanţă romantică la Verona. Cei doi se pregătesc de nuntă

Vorbim despre 674 de persoane fizice autorizate care au în obiectul de activitate mai mult de cinci clase prevăzute în codul CAEN, iar 114 întreprinderi individuale timişene cu peste zece clase CAEN se află şi ele în pericol de radiere din oficiu.

Rămâne, practic, doar o săptămână în care operatorii economici respectivi îşi pot înregistra menţiunile de reducere a numărului de activităţi.

Listele persoanelor fizice autorizate şi ale întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate pot fi consultate pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, linkul fiind https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016. Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Timiş CCIAT), prin Biroul Consultanță Societăți Comerciale, vine în sprijinul persoanelor juridice în cauză prin consilere şi/sau prin intermedierea relației cu Oficiul Registrului Comerţului Timiş. Informaţii suplimentare se pot obține la sediul CCIA Timiș din Timișoara, Piața Victoriei nr. 3, et. I, cam. 5, sau la nr. tel. 0372185285, e-mail: mailto:[email protected], persoana de contact fiind Carmen Romac, consultant cameral.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *