Aproape 400 de intervenţii ale pompierilor timişeni în doar cinci zile

Aproape 400 de intervenţii ale pompierilor timişeni în doar cinci zile

Aproape 400 de intervenţii ale pompierilor timişeni în doar cinci zile

În perioada 01-05 iunie 2023, salvatorii militari timișeni au acționat în 390 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

În urma producerii a 19 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice. În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 5 de incendii, dintre care, trei au fost la anexe și locuințe, unul de vegetație uscată și unul produs la un autoturism. De asemenea, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui scurtcircuit electric la instalația electrică a unei locuințe.

În afara acestor situații, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale ISU Timiș au asigurat intervenția în alte 16 misiuni specifice.

În perioada 01-05 iunie, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină în 307 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 298 persoane (282 adulți și 16 copii).

De asemenea, pompierii militari timișeni au desfășurat în acest interval 32 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare.

Totodată, în perioada de referință, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui porumbel, prins cu aripa în plasa de protecție a fațedei de bloc și salvarea unui pisoi rămas blocat sub mai multe plăci din lemn, la un operator economic.

Pompierii timișeni au desfășurat în acest week-end prelungit 8 misiuni de asigurare și protejare a comunităților, pe timpul evenimentelor cu public numeros.

În primele cinci zile ale lunii iunie, la nivelul județului Timiș au fost transmise 17 avertizări hidrometeorologice de fenomene periculoase. Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Recomandări de la ISU Timiş

Odată cu încălzirea vremii, se dă “start”-ul sezonului estival, iar tot mai mulți cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber în zone de agrement sau în locuri de scăldat. Pentru evitarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, respectați următoarele măsuri:

Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.

Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.

Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia.

Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

CITEŞTE ŞI: Incendiu devastator la un autoturism hibrid, cu o victimă carbonizată

Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.

Credit foto: Lau


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *