Aplicaţia care îi va ajuta pe şoferi să nu se păcălească atunci când cumpără o maşină

Registrul Auto Român a pus de astăzi în funcţiune o aplicaţie prin care piaţa auto va fi echilibrată şi datul kilometrajului înapoi va fi mai dificil pentru că se poate căuta vehiculul într-o bază de date.

„Istoric Vehicul” este disponibilă pe site-ul RAR şi îi ajută pe cei interesaţi să afle date esenţiale despre autoturismul pe care şi-l doresc: verificările periodice efectuate, date tehnice şi, cel mai important, numărul real de kilometri.

CITEȘTE ȘI: Alertă alimentară în România. Un lanţ naţional de magazine retrage un produs posibil contaminat cu Salmonella

Mai este nevoie de seria de şasiu a maşinii şi de o adresa de e-mail. Răspunsul este primit aproape instantaneu pe site-ul Registrului Auto Român sau pe aplicaţia gratuită.

George Dincă, director general la Registrul Auto Român: „Dacă, la un moment dat, în acest istoric apare o cifră care nu este reală, cumpărătorul poate fi alertat şi atenţionat că a fost umblat la odometru”.

Comercianţiii de maşini second-hand cred că implementarea aplicaţiei va diminua fenomenul falsificării kilometrajului.

Nicolae Răgălie, director de târg auto: „Este şi pentru cumpărător un avantaj pentru că poate să şi obţină informaţii importante, dar şi pentru vânzători, şi dispare cu acest site problema aceea că s-au dat km înapoi”.

În medie, 150 de maşini vin zilnic la sediile RAR pentru verificări, scrie digi24.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns