Aplicaţia care îi va ajuta pe şoferi să nu se păcălească atunci când cumpără o maşină

masini 8

Registrul Auto Român a pus de astăzi în funcţiune o aplicaţie prin care piaţa auto va fi echilibrată şi datul kilometrajului înapoi va fi mai dificil pentru că se poate căuta vehiculul într-o bază de date.

„Istoric Vehicul” este disponibilă pe site-ul RAR şi îi ajută pe cei interesaţi să afle date esenţiale despre autoturismul pe care şi-l doresc: verificările periodice efectuate, date tehnice şi, cel mai important, numărul real de kilometri.

CITEȘTE ȘI: Alertă alimentară în România. Un lanţ naţional de magazine retrage un produs posibil contaminat cu Salmonella

Mai este nevoie de seria de şasiu a maşinii şi de o adresa de e-mail. Răspunsul este primit aproape instantaneu pe site-ul Registrului Auto Român sau pe aplicaţia gratuită.

George Dincă, director general la Registrul Auto Român: „Dacă, la un moment dat, în acest istoric apare o cifră care nu este reală, cumpărătorul poate fi alertat şi atenţionat că a fost umblat la odometru”.

Comercianţiii de maşini second-hand cred că implementarea aplicaţiei va diminua fenomenul falsificării kilometrajului.

Nicolae Răgălie, director de târg auto: „Este şi pentru cumpărător un avantaj pentru că poate să şi obţină informaţii importante, dar şi pentru vânzători, şi dispare cu acest site problema aceea că s-au dat km înapoi”.

În medie, 150 de maşini vin zilnic la sediile RAR pentru verificări, scrie digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *