Străzile Timișoarei, sparte și lăsate baltă de Colterm

groapa enescu

Primăria Timișoara a avertizat firmele care au efectuat lucrări și nu au readus domeniul public la starea inițială că vor fi amendate și chiar li se vor face plângeri penale.

„Din cauza faptului că în oraş există numeroase străzi, trotuare şi spaţii verzi, unde firmele de servicii au executat lucrări la reţelele de utilităţi şi nu au refăcut domeniul public, le avertizăm că vom trece la sancţiuni drastice.

Condiţiile meteo permit efectuarea de lucrări, fapt pentru care toate firmele au primit deja somaţii de la primărie prin care li se transmitea că trebuie să înceapă lucrările de refacere a domeniului public, după care s-a trecut la amendarea lor.

Cu toate acestea, situaţia din teren arată că majoritatea societăţilor care au de efectuat lucrări, nu au demarat refacerea domeniului public.

Avertizăm firmele aflate în această situaţie că trebuie să refacă domeniul public până la data de 15 aprilie 2019. Cei care nu se vor conforma până la această dată, vor fi amendaţi în mod repetat, în fiecare zi, şi va fi sesizată Poliţia Rutieră.

Atragem, totodată, atenţia că orice lucrare aflată în execuţie trebuie semnalizată corespunzător, conform normativelor legale în vigoare, iar în caz contrar societatea respectivă va fi sancţionată contravenţional, după care va fi sesizată Poliţia Rutieră şi se vor face plângeri penale”, se arată în comunicatul semnat de primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea a întocmit și o situație a lucrărilor neconforme din Timișoara, defalcată pe beneficiari și străzi. Astfel, Colterm SA a lăsat în urmă nu mai puțin de 398 de spărturi, Delgaz Grid – 21, Enel – 16, iar Telekom – patru.

Rămâne de văzut cum își va amenda primăria propria societate și, mai ales, cum îi va face aproape 400 de plângeri penale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *