Zeci de cazuri de gripă

INSP: 18 decese din cauza gripei în săptămâna 15 - 21 ianuarie

Aproape zece la sută dintre cazurile de gripă confirmate în România provin din cele patru județe din vestul țării.

Caraș-Severinul este din acest punct de vedere pe primul loc, având înregistrați 116 pacienți, dintre care 19 au fost depistați în ultimele zile.

”Alte confirmări de cazuri de gripă sosite de la Institutul Cantacuzino din București ridică numărul total al acestor afecțiuni în Caraș-Severin de la 97, cât arăta ultima statistică, la 116.

Majoritatea cazurilor, întâlnite la bărbați, femei dar și copii sunt din Reșița însă și din Copăcele, Berzovia, Anina, Vrani, Ilova, Clocotici și Potoc.

În următoarea perioadă specialiștii în sănătate publică apreciază că numărul cazurilor va scădea, circulația și incidența virusurilor gripale scăzând în urma măsurilor de vaccinare și de de protecție aplicate în spitale și alte instituții sanitare”, a precizat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

La nivel național, potrivit Centrului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 11-17 martie, activitatea gripală a avut un trend descrescator, evoluând cu intensitate medie, cu extindere regională în zona de centru a țării și cu focare locale și cazuri sporadice în celelate regiuni.

Totodată, morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu perioada anterioară.

Au fost înregistrate la nivel național 936 de cazuri de gripă clinică (la care diagnosticul a fost pus după simptomele prezentate de pacient, nefiind efectuate teste la Institutul ”Cantacuzino”), dintre care peste 30 în județul Timiș, aproape 20 în Caraș-Severin și circa zece în Hunedoara.

De la începutul sezonului gripal au fost confirmate prin analize de laborator 2.108 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 26 în Timiș, 31 în Hunedoara, 35 în Arad și 115 în Caraș-Severin, iar aproape 30 de persoane au decedat din această cauză în partea de vest a țării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *