Aplauze pentru medici, la Timişoara

Ziua Mondială a Pacientului a fost marcată și la Timișoara. În fața Spitalului Județean Timișoara, cadrele medicale au lansat în aer baloane portocalii și și-au aplaudat colegii din linia I de luptă cu pandemia de coronavirus.

Zeci de baloane colorate s-au înălțat în fața unității sanitare, în aplauzele celor prezenți. De asemenea, cadrele medicale au purtat banderole portocalii pe brațe pentru a marca această zi.

„Personal medical în siguranță, pacienți în siguranță”, acesta este sloganul din 2020 ales de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a marca pe 17 septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

CITEŞTE ŞI: Medicul Virgil Musta, îngrijorat de explozia cazurilor Covid în România: „Probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni”

Tema a fost stabilită de OMS după ce “pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical, de la infecții asociate asistenței medicale, la stigmat, boli și chiar deces. Mai mult, lucrul în medii stresante face ca lucrătorii din sănătate să fie mai predispuși la erori care pot duce la afectarea pacientului.

Prin urmare, Ziua Mondială a Siguranței Pacienților 2020 are ca temă siguranța lucrătorilor din sănătate, o prioritate pentru siguranța pacientului”, se arată pe pagina dedicată evenimentului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aplauze pentru medici, la Timişoara

  1. Pe când și aplauze pentru armata acum atât de disprețuită a pensionarilor, care, de bine, de rău, au ridicat această țară? Pensionari pe care vreți să-i eutanasaiați fiindcă, deși au acumulat miliarde la fondul de pensii (pentru ziua de mâine), îi vedeți acum doar ca pe niște paraziți? Voi nu aveți părinți și bunici? Voi nu veți fi pensionari? Sau acceptați încă de pe acum eutanasierea când veți ajunge pensionari?

Lasă un răspuns