Rafila se revoltă: Trebuie să îi determinăm pe elevi să meargă la școală, nu să o refuze. Dacă protejăm bătrânii, nu vom avea probleme

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că elevii nu ar trebui să fie speriați de începerea școlii și că autoritățile ar trebui să comunice și să adapteze măsurile în fiecare școală în funcție de situația de acolo.

„Ar fi foarte greșit să transmitem mesaj că numărul creșterilor se datorează școlii, pentru că școala a început abia de 2 zile. Creștem, va exista o creștere, rămâne să vedem cât de importantă va fi și ce impact va avea deschiderea școlilor. Dacă protejăm bătrânii, nu vom avea probleme.

CITEŞTE ŞI: Medicul Virgil Musta, îngrijorat de explozia cazurilor Covid în România: „Probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni”

Copiii când pleacă de la școală interacționează unii cu alții, asta nu putem să ținem sub control și aș pleda și pentru o regândire a măsurilor în anumite școli. Trebuie să adaptăm măsurile cu situația din fiecare școală, încât copiii să nu sufere, să se simtă confortabil, să nu meargă la școală și să simtă o frustrare, un stres pentru că, altfel, școala va deveni pentru ei o povară, nu o zonă de atracție. Noi trebuie să-i determinăm să meargă la școală, nu să refuze școala, a declarat Rafila conform Digi 24.

2 Comments
covidul_nazist 17/09/2020
Monsieur de Pompadour, zis și Rafila: nu mai fă panaramă cu noi, bătrânii. Am citit cele de citit. Ați făcut deja segregare pe criterii de vârstă în martie-mai, cu două ore de plimbare prin curtea dintre blocuri, cunoaștem partitura. Covidul românesc s-a axat dirijat pe case de bătrâni. Iar după lecțiile gen SECU, și pe cei care comentează. Că de unde atâta Covid la spitale de neuropsihiatrie? Curat nazism adaptat la spațiul românesc.